Pluim voor Mesense stadsarbeiders Wannes en Christopher

Stadsarbeiders Wannes Derijcke en Christopher Verdru. © Eric Flamand
Redactie KW

Een Brusselse ambtenaar, op bezoek in Mesen, was aangenaam verrast over de netheid van Mesen. Burgemeester Sandy Evrard geeft dan ook graag zijn twee stadsarbeiders Wannes Derijcke en Christopher Verdru een dikke pluim.

Wannes (35) kwam tijdens de zomer van dit jaar in dienst, Christopher (29) deed dat in februari 2020. Samen vormen ze een geolied team met oog voor details en kennis van zaken. “Zo deden we in aanloop naar de plechtigheden van 11 november exact dezelfde toer zoals die door de genodigden werd gewandeld. Waar nodig ruimden we op. Dat was zeker nodig in het bushokje op de Markt”, aldus Wannes en Christopher.

De werkopdrachten krijgen de stadsarbeiders mee van algemeen directeur Patrick Florissoone. “Aan hem kunnen we steeds ook onze wensen naar aankoop van materiaal meegeven. Verder zijn het ook de inwoners van Mesen zelf die ons wijzen op een mankement links of rechts. Hier in Mesen kent iedereen iedereen en dan is een klus vlug geklaard.”

Elke dag opnieuw worden de stadsarbeiders begroet door de voorbijgangers. “En daar hoort wel eens een vette roddel bij. Maar aan elke roddel hangt ook wel een beetje waarheid. En dan kunnen we ook wel eens voor een oplossing zorgen.”

Werkplekjes

Als echte Mesenaars weten de beide stadsarbeiders hun werkplekjes blindelings te vinden en weten ook zeer goed waar de grenzen met de aanpalende gemeentes Wulvergem, Wijtschate, Ploegsteert en Waasten liggen. “We vergelijken Mesen graag met een rond punt. We hoeven dus de grens niet over om ons werk uit te voeren”, lachen ze.

Beiden zijn ook vertrouwd met de bijzondere namen die bepaalde plaatsen of straten hebben in Mesen. “Het Koepitje bijvoorbeeld of nog de burgemeesterstraat. Dit is officieel de Slijpstraat, maar één van de burgemeesters van de stad had daar tal van eigendommen staan waardoor de naam van de straat in de volksmond veranderde.”

Ook hun taak om de berichten van de stad van brievenbus tot brievenbus te posten, doen ze met veel plezier. “Dit rondje doen we samen op anderhalf uur. Binnen afzienbare tijd zal de stad wel overgaan op digitale berichtgeving zodat we niet langer postbode moeten zijn”, besluiten Wannes en Christopher.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier