Pavel Bal (13) is de Kinderkrak van Koekelare: “Ik wil mijn prestaties nog naar hoger niveau tillen”

Pavel Bal met zijn trotse ouders die hem in alles steunen. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Pavel Bal had al de Running Up Cup 2023 op zak vanwege zijn topprestaties in het tennis en voegt er nu ook nog de Kinderkrak-trofee aan toe.

Hij is pas 13 jaar en staat momenteel op de eerste plaats van de Vlaamse ranking in de U15 en heeft in het afgelopen seizoen indrukwekkende overwinningen behaald op verschillende tornooien, waaronder TC Houtland (Torhout), TC P&T De Vloer (Herent-Leuven), TC De Krijte (Oostakker-Gent), TC De Koddaert (Torhout), TC Koksijde (Koksijde), TC De Maene (Diksmuide),TC Oase (Damme), TC Rumbeke, TC De Maene (bij de Heren), TC Kortemark, TC Brughia (bij de u15 en bij de Heren). Bovendien werd hij afgelopen zomer samen met zijn vriend Robin Dedrie Vlaams kampioen in Antwerpen. Voor deze overwinning moesten ze strijden tegen verschillende kampioenen uit andere provincies. In de kwartfinale versloegen ze de kampioen uit Limburg, gehouden in Hasselt, vervolgens behaalden ze winst in de halve finale tegen de kampioenen uit Antwerpen en tot slot behaalden ze de grote overwinning in de finale tegen de kampioenen uit Vlaams-Brabant.

Inzet en discipline

Met een stralende glimlach deelt papa Peter zijn trots: “Pavel verdient de titel van Kinderkrak ten volle. Zijn passie voor tennis is grenzeloos en zijn onvermoeibare inzet en discipline hebben hem naar een hoger niveau gebracht. Hij heeft liefde en een natuurlijk talent voor de sport en dat zie je terug in zijn indrukwekkende resultaten.”

“Het is fantastisch om te zien hoe Pavel geniet van zijn technische vooruitgang en hoe hij telkens weer nieuwe hoogten bereikt”, zegt papa Peter nog. “Zijn succes is ook te danken aan de uitstekende ondersteuning en training die hij krijgt bij TC De Mote in Koekelare en TC De Maene in Diksmuide.”

“Onlangs triomfeerde hij in twee tornooien bij de heren: één gehouden in Brugge, bekend als ‘Brughia’, en een ander in Diksmuide. Hij stond tegenover tegenstanders van 25 tot 30 jaar oud, waaronder de toen nog ongeslagen finalist, een reus van maar liefst 2,02 meter! Pavel, met zijn gestalte van 1,57 meter, het zorgde voor een komisch schouwspel op de baan. Desalniettemin wist hij zijn tegenstander te verslaan met 6-4 en 6-2.”

“We zullen een nieuwe kast moeten kopen om alle trofeeën te herbergen die hij al heeft verzameld in zijn nog zo prille carrière,” delen de ouders fier. “Van de 35 tornooien waaraan hij heeft deelgenomen, heeft hij er maar liefst 31 gewonnen. Dus ja … 31 trofeeën, en er zullen er waarschijnlijk nog veel volgen.”

Gezonde voeding

Maar het succes van Pavel beperkt zich niet tot de tennisbaan. Ondanks zijn drukke trainingsschema van 7 à 8 uur per week weet hij dit uitstekend te combineren met erg goede schoolresultaten. Hij volgt momenteel het 2de Latijn in SMIK in Koekelare.

“In zijn vrije tijd gamet hij graag met zijn vrienden of spelen we samen een match tafeltennis”, voegt mama Anzhela toe. “En hij geniet enorm van uitjes naar restaurants met ons. Maar hij let ook goed op zijn voeding en zorgt voor voldoende slaap. Pavel vermijdt bijvoorbeeld frisdranken met veel suikers en kiest vaak voor gezonde snacks zoals fruit.”

Naar hoger niveau

Met grote verwachting kijkt Pavel vooruit naar de fysiobegeleiding die binnenkort voor hem beschikbaar zal zijn bij TC De Maene. “Ik geloof sterk in de kracht van professionele begeleiding om mijn conditie en sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen,” zegt Pavel enthousiast. Hij erkent het belang van een programma dat is afgestemd op zijn individuele behoeften en is vastbesloten om het beste uit zichzelf te halen met de juiste ondersteuning. Deze stap getuigt van zijn toewijding om te groeien als sporter en zijn voortdurende streven naar verbetering.

Lees hier alle verhalen van de Kinderkrak

Later word ik …

tandarts.

Je mag me altijd wakker maken voor …

tennis.

Ik hou niet van …

vroeg opstaan.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Gamen met mijn vrienden en natuurlijk tennissen.

Dit is mijn grootste wens: Lang gezond zijn.

Lees meer over: