Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Nicolas Depoorter en Patrick Lippens willen met hun stunt het belang van gezonde voeding in de verf zetten. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen de daad bij het woord.”

Met een kerstboom op het dak van een Ferrari door de straten van Kortrijk scheuren? Of wat dan met het gewichtheffen voor het Atomium, terwijl de omgeving in brand staat? Patrick Lippens en Nicolas Depoorter, het populaire duo achter het voedingsmerk Pat Nutrition, zit nooit om een stunt verlegen.

Genieten

Toch overtreffen ze met hun komende stoot zowat alle verwachtingen. Proteïnewater, goed voor een totale waarde van 25.000 euro, zal op 11 september gratis worden uitgedeeld. “Natuurlijk genieten we van de stunts die we uitvoeren, het is altijd brullen van het lachen. Toch mogen we nooit de kern van de zaak vergeten, en dat is gezonde voeding!”

Het tweetal trok daarom alle registers open voor een actie zonder gelijke. “Proteïnen zijn de bouwstenen van ons lichaam. Sporters hebben er nood aan, maar ook minder sportieve mensen kunnen weinig anders dan hun dagelijkse hoeveelheid binnen te nemen. Meestal zit er meer dan voldoende in onze voeding, al moeten we durven eerlijk zijn. Onze voedingspatronen zijn de afgelopen jaren er niet echt beter op geworden. We eten dan wel veel, maar gezond is het niet meer te noemen. Met drankjes zoals ons proteïnewater krijg je toch je dagelijkse hoeveelheid binnen, verwerkt in een caloriearm en vooral verfrissend drankje.”

Tien afhaalpunten

Toch blijft de wereld van de voedingssupplementen gebukt gaan onder het imago van de sportzaal. “Je hoeft heus niet ganse dagen gewichten te heffen, om meerwaarde te halen uit een proteïnedrankje, en dat gaan we op 11 september ook bewijzen. In tien verschillende steden zullen afhaalpunten in het straatbeeld verschijnen. Wie er voorbij komt, kan gratis drank meenemen. Op die manier zal er voor een totaal van 25.000 euro aan gezonde drankjes worden verdeeld. Je hoeft ons niet te bewijzen dat je sport en je hoeft je niet te verantwoorden waarom je er wilt meenemen. Wij willen duidelijk maken dat het op zich erg eenvoudig kan zijn om gezonde elementen aan je dagelijks voedingspatroon toe te voegen. Ook het ecologische aspect is niet geheel onbelangrijk. Al onze flesjes zijn vervaardigd uit gerecycleerd materiaal en we benadrukken dan ook graag het belang om de lege exemplaren in de juiste vuilnisbak te deponeren.”

Wie zich van gratis proteïnewater wil voorzien, kan hiervoor op 11 september terecht in een van de volgende steden: Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Hasselt, Genk, Charleroi, Luik en Namen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier