https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Parking bij Groenhovebos eventjes afgesloten en nu ook effectief

Op zaterdagnamiddag 4 april werd de parking nabij Groenhovebos afgesloten. Ten onrechte: de parking blijft toegankelijk. © JS
Johan Sabbe

Op zaterdagnamiddag 4 april werd de parking bij Groenhovebos in Torhout eventjes door de politie afgesloten, maar dat bleek in eerste instantie een vergissing te zijn. Er mocht op zondag weer geparkeerd worden. UPDATE: op maandag 6 april werd er dan toch beslist om de parking voor auto’s af te sluiten. Daar leest u hier over. Wat hierna volgt is dus achterhaald intussen.

Blijkbaar diende de politie op het grondgebied van Ichtegem een parking nabij het bos van Wijnendale af te sluiten en per vergissing werd dat meteen ook met de parking in Groenhove gedaan. “Dat is intussen rechtgezet”, aldus de burgemeester. “Zowel onze parkings aan de Torendreef in Groenhove als nabij het Kasteel Wijnendale blijven toegankelijk. In Torhout is enkel de parking bij het provinciale domein d’Aertrycke aan de Zeeweg afgesloten. Dat is door de provincie gebeurd.”

Met de fiets kom je in de eigen stad overal

De burgemeester beklemtoont dat het hoe dan ook niet de bedoeling is om met de auto tot bij een van de Torhoutse bossen te rijden en daar dan te wandelen of te joggen. “Er wordt ons van hogerhand nadrukkelijk gevraagd om dat niet te doen”, zegt hij. “Wandelen en joggen moeten strikt in je eigen omgeving gebeuren of binnen fietsbereik. Met de fiets kom je in onze eigen stad overal. Ook de bossen zijn perfect met de fiets bereikbaar, bijvoorbeeld voor een wandeling of een loopje.”

Een van de grote gevaren als gevolg van de strenge coronamaatregelen is dat mensen te weinig bewegen. Wandelen, joggen, hardlopen en fietsen worden ten zeerste aanbevolen. Dat mag in gezinsverband of met z’n tweeën, maximum één persoon samen met één goede vriend of vriendin. Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, hoeven geen afstand te houden, andere mensen wel. Ook wie met z’n tweeën gaat fietsen of joggen, wordt gevraagd de afstand van anderhalve meter te respecteren.

Intussen dringt de Torhoutse psychiater Tine Sabbe er met klem op aan om in deze moeilijke periode voldoende beweging te nemen. Lichaamsbeweging is niet alleen voor de fysieke ontwikkeling van belang, maar minstens evenzeer voor de mentale gezondheid. Haar tips om naast het lichaam ook de geest fris te houden, leest u hier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten