Vrijdag uitvaart van Etienne Delbeke (72), slachtoffer van tragisch fietsongeval in Wervik

Het ongeval gebeurde in het deel tussen de drukke expresweg N58 en restaurant ’t Palet. © TP
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In de aula van Uitvaartzorg Serrus, Driemasten 44 in Gullegem, vindt op vrijdag 23 februari om 10 uur de uitvaart plaats van Etienne Delbeke (72). Hij is vrijdag overleden na een tragisch fietsongeval in Wervik.

Het dodelijk verkeersongeval gebeurde vrijdagnamiddag omstreeks 15.30 uur in het begin van de Fonteinestraat. Fietser Etienne Delbeke kwam er terecht onder een vrachtwagen van de firma Cnockaert Construct in Wervik.

Smalle straat

Volgens de verkeerskundige in opdracht van het parket stak de chauffeur van de vrachtwagen de fietser voorbij. Ze reden beiden in de richting van de Oude Beselarestraat. Daarbij kwam de fietser ten val, waardoor hij onder de vrachtwagen belandde. De Fointeinestraat is zeer smal. Op de plaats van het drama is zwaar vervoer vanaf 7,5 ton verboden, uitgezonderd plaatselijk verkeer.

Fietsknooppunt

Het ongeval gebeurde in het deel tussen de drukke expresweg N58 en restaurant ’t Palet. Voor Etienne Delbeke kwam alle hulp te laat. Hij trok er zeer regelmatig op uit met zijn fiets. Op de plaats van het fataal ongeval komen heel veel fietsers voorbij. Niet verwonderlijk alvast want de Oude Beselarestraat bevindt zich op diverse fietsknooppunten, waaronder de Vlaanderen- en Heuvelroute.

Etienne Delbeke werd geboren in Kortrijk en was de echtgenoot van Tine Lesage. Hij was de vader van twee kinderen Valerie en Frederik. Er zijn daarnaast drie kleinkinderen Fran, Maren, Mats. De familie wenst niet te reageren over het ongeval.

Een laatste groet kan in het funerarium Serrus in Wevelgem, ingang via de parking in het begin van de Lauwestraat. Dinsdag van 17 tot 19 uur, woensdag van 17 tot 18 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier