N-VA Kortemark en voetbalploeg ‘t Schaak zwaar aangeslagen na dodelijk ongeval: “Ze zouden net hun droom van een huisje met een tuintje waarmaken”

De voetbalploeg ‘t Schaak uit Handzame, waarbij Janick (zittend met bal) speelde. © GF
Stefan Vankerkhoven

Wim De Coninck, voorzitter van N-VA kortemark, is diep aangeslagen door het overlijden van zijn goede vriend Janick Andries (29). Die werd zaterdagnacht samen met zijn vrouw Janice Deraeve (30) en hun dochtertje Maithé (8) door een dronken bestuurder doodgereden op de E403 in Ruddervoorde: “Zoiets had nooit moeten gebeuren. Een chauffeur met zoveel veroordelingen mag toch nooit de weg meer op!”

Op de Facebookpagina van N-VA Kortemark betuigt nationaal voorzitter Bart De Wever zijn oprechte deelneming met het overlijden van het jonge gezin dat in de Edewallestraat in deelgemeente Handzame woonde. Zowel Janice als Janick waren lid van de Kortemarkse afdeling van N-VA.

Verkiezingen

“Beiden waren erg gemotiveerde N-VA’ers, ze zouden in oktober alle twee op de lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt plaatselijk N-VA voorzitter Wim De Coninck. De vrachtwagenbestuurder getuigt over het verlies van zijn vrienden.

“Janick speelde als linksbuiten in het voetbalploegje ’t Schaak, waarvan ik secretaris ben. Zondagmorgen belde ik trainer Veerle Vanslembrouck op om te melden dat ik ziek was en niet kon aanwezig zijn voor de wedstrijd. Ik vroeg of Janick er was, want ik had net een telefoontje gekregen dat hij mogelijk het slachtoffer was van een zwaar ongeval op de E403 in Ruddervoorde. Normaal gezien moest Janick zondagmorgen op het voetbalveld staan. Toen Veerle mij zei dat ze Janick niet kon bereiken, vreesde ik het ergste. Kort daarop werd het tragisch nieuws bevestigd. Ziek of niet ziek, ik ben met koorts naar het voetbalveld gereden om onze spelers te steunen. ’t Zijn allemaal goede kameraden, iedereen was en is in zak en as.”

Janick Andries.
Janick Andries. © Alexander Mandeville

Huisje met een tuintje

“Dat een gezin dat al zoveel meegemaakt heeft, op zo’n manier aan zijn einde komt, is niet te vatten. En dat op een moment dat het zo goed ging. Janice en Janick zouden hun appartement in de Edewallestraat in september inruilen voor een huisje met een tuintje langs de Staatsbaan. Zo kon hun dochtertje Maithé in de tuin spelen en zou het gezin in de nazomer nog kunnen barbecueën. Hun droom kwam eindelijk uit. Ze keken zo uit naar hun nakende verhuis, het heeft niet mogen zijn.”

Janice en Janick in gelukkiger tijden.
Janice en Janick in gelukkiger tijden.

“En dat door een dronken bestuurder, met al tien veroordelingen voor verkeersinbreuken en dronken rijgedrag. Hoe is het toch mogelijk dat zo iemand nog de weg op mag. Er zijn dringend wettelijke maatregelen nodig om te verhinderen dat zoiets nog gebeurt in ons land”, aldus de voorzitter van N-VA Kortemark.

De Tweesprong

Inmiddels betuigt ook de vrije basisschool ‘De Tweesprong’ uit Handzame op haar Facebook-pagina zijn medeleven met het overlijden van hun leerling Maïthé. Het plotse overlijden samen met haar ouders in een tragisch auto-ongeluk heeft ons allen diep geraakt. Onze gedachten zijn bij de familie en iedereen die het gezin lief heeft”, luidt het bericht.

Lees ook: Zus van Janice ontroostbaar

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier