https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Schipper vindt lichaam in jachthaven van Kuurne

Het jaagpad werd meteen afgezet zodat politie en hulpdiensten hun werk kunnen doen.© (Foto OV)
Het jaagpad werd meteen afgezet zodat politie en hulpdiensten hun werk kunnen doen.© (Foto OV)
Olaf Verhaeghe

In de kleine jachthaven aan de Leie in Kuurne is zaterdagvoormiddag het lichaam van een man gevonden. Een schipper trof het lijk iets voor 11 uur aan tussen de boten. Er zijn geen sporen van geweld door derden of vermoedens van kwaad opzet.

Bij de politiezone Vlas liep zaterdagvoormiddag, iets voor 11 uur, een melding van een lijk in de Leie binnen. Ter hoogte van de jachthaven en de fitness langs de Luitenant Generaal Gérardstraat trof een schipper van een plezierbootje het lichaam tussen de boten aan. Dat bevestigt politiewoordvoerder Thomas Detavernier van de zone Vlas.

 © (Foto OV)
© (Foto OV)

De buurt werd alvast volledig afgezet. De bezoekers van de vlakbij gelegen taverne Leiemeers werd gevraagd om voorlopig ter plaatse te blijven.

 © (Foto OV)
© (Foto OV)

Met behulp van duikers en de brandweer werd het lichaam van de man uit het water gevist. Intussen kwam ook de wetsdokter ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden mee uit te klaren. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, maar het zou dus gaan om een wanhoopsdaad of om een spijtig ongeval.

Wie vragen heeft over zelfmoord, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be .

 © (Foto OV)
© (Foto OV)

Het jaagpad van en naar Kortrijk was een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Enkel wie op de terras of de tennisclub aan Leiemeers moest zijn, kon te voet passeren. Fietsers moesten een omweg nemen om terug op het jaagpad terecht te kunnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.