Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Geluwe rouwt om gewezen tamboer-majoor Marc Coulleit (65): “Hij had een gouden hart”

Marc Coulleit werd 65 jaar. © Begrafenissen Derveaux Zonnebeke
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het overlijden van Marc Coulleit (65) uit Beselare zorgt in het naburige Geluwe voor veel reacties. Marc groeide op in de Gapersgemeente en speelde er destijds bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Marc was hartpatiënt. Jaren geleden had hij in café De Elfpenner in Beselare een hartaanval en kon door de uitbaters worden gered. Na dat voorval organiseerden de uitbaters in het café een cursus reanimatie, daar zorgde het Vlaams Kruis voor.

Marc verloor heel vroeg zijn moeder, zijn broer Dirk verongelukte op heel jonge leeftijd en zijn vader verliet hem ook veel te vroeg. Een pak tegenslagen dus. Marc woonde alleen in de drukke Wervikstraat in de dorpskom in Beselare. Bij Sint-Cecilia was hij trommelaar en leerde veel jonge gasten trommelen. “Het was altijd fun als we met jou op uitstap gingen met de harmonie”, lezen we op Facebook. “We daagden je altijd uit om je stok over de elektriciteitskabel te gooien en terug op te vangen alsof er niks aan de hand was.”

Koploper bij muziekkorps

Bij de harmonie werd hij tamboer-majoor, de persoon die op de kop van het muziekkorps loopt. Van Sint-Cecilia Geluwe trok hij naar de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden Moorslede. “Marc kwam een 15-tal jaar geleden ons korps vervoegen als ervaren tamboer-majoor”, klinkt het. “Zijn aanpak ‘Harrrrmonie’ zal ons zeker bijblijven. Marc was graag onder de mensen en had een gouden hart. Hij was steeds bereid om te helpen waar hij kon. Als drummer van de Notenkrakers trad hij nog op tijdens de laatste fietsmarathon, enkele weken geleden. ‘Marcel’, we zullen je missen, rust in vrede.”

Prachtige herinneringen

Hij was destijds ook actief bij de toneelgilde Onder Ons Geluwe. “Vanaf nu moeten we het verder doen met de prachtige herinneringen van onze toneeljaren bij Onder Ons”, reageert erevoorzitter Patrick Rozé. “Gelukkig hebben we daar een grote zak vol van. Marc is meerdere jaren acteur geweest bij Onder Ons en was een waar komisch talent, zowel op scene als bij de wagenspelen op de Gapersfeesten.”

Op sociale media zijn er heel veel reacties op het overlijden van Marc. Zoals deze: “Er gaan er wel veel zijn die zakken vol anekdotes kunnen vertellen over Marc. Ikzelf heb er ook wel verschillende meegemaakt en stuk voor stuk waren het wereldhits. Hij had een gouden hart en in zijn aanwezigheid was leute verzekerd.”

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 14 juni om 10.30 uur in de aula van het rouwcentrum Derveaux, Astridstraat 8 in Zonnebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier