Jonge mama van vijf overleden na val van de trap: “Weeral moeten we afscheid nemen van een dochter”

Tiffany laat vijf zonen na, waarvan de vier jongste op de foto links staan. © gf
Phebe Somers

Tiffany Tant uit Menen, een 36-jarige mama van vijf zonen, is overleden na een val van de trap. Ze lag tot afgelopen zondag in coma, maar de hersenschade was te groot. Het is de tweede dochter die mama Sabina Anne en stiefpapa Nick Fraeye moeten afgeven, vorig jaar verloren ze Tiffany’s zus Virginie aan een bloedklonter. “Het is onwezenlijk”, klinkt het bij de familie.

Donderdag 12 september was Tiffany thuis in Menen met haar vriend, de kinderen waren er niet. “Ze voelde zich niet lekker en besloot een bad te nemen. Na een tijdje haalde haar vriend haar eruit en legde haar op het bed. Hij ging naar beneden om extra kussens te halen, en hoorde haar plots van de trap tuimelen. Naar alle waarschijnlijkheid is ze onwel geworden toen ze naar beneden probeerde te gaan… Ze stootte haar hoofd hard tegen de muur en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt Tiffany’s stiefvader Nick.

Tiffany werd uiteindelijk geopereerd en was stabiel, maar de hersenschade zou wel groot zijn. “Harde uitspraken deden de dokters niet, maar we wisten wel dat het niet goed was. Toch bleven we elke dag hopen dat ze terug wakker zou worden, telkens wanneer ze bewoog. Haar vijf kinderen mochten op bezoek komen van de kinderpsycholoog in het ziekenhuis, zij dachten dat ze gewoon sliep. Uiteindelijk heeft ze tien dagen in coma gelegen, maar zondag 22 september is ze dan toch overleden. De druk in haar hersenen was de groot en haar hersenstam te hard beschadigd, het heeft niet mogen zijn”, klinkt het stilletjes.

Tweede zus

De jonge kassierster was mama van vijf zoontjes: Sciro (4), Vincenzo (5), Yandro (8), Giardo (10) en Torrez (16). “Het wordt nog een heel lang verwerkingsproces voor hen. De oudste weet natuurlijk hoe de vork aan de steel zit, maar hij stond erop om deze week toch naar school te gaan. Hoe de andere jongens het nieuws zullen opnemen… het is één groot vraagteken.” (lees verder onder de foto)

Zus Kelly (links) trouwde reeds voor de wet, dat moment kon Tiffany (rechts) gelukkig wel nog meemaken.
Zus Kelly (links) trouwde reeds voor de wet, dat moment kon Tiffany (rechts) gelukkig wel nog meemaken. © gf

Ook voor haar ouders en zus is de klap heel groot. Kelly (31) is de jongste dochter van moeder Sabina en vader Dominique Tant en geeft binnenkort haar trouwfeest, maar dat zal ze moeten doen zonder haar twee zussen aan haar zijde. Zus Virginie overleed in april 2023 aan een bloedklonter in de slagader, nu moet Kelly ook van Tiffany afscheid nemen. “Het is eigenlijk echt onwezenlijk, wat er allemaal al is gebeurd”, aldus Nick. “We zijn nu nog met van alles bezig, de uitvaart regelen en dergelijke. Nu hebben we nog niet echt tijd om erover na te denken. Er zijn al klappen geweest, de een al zwaarder dan de andere, maar eens we stilvallen zal het gemis pas echt binnenkomen denk ik.”

“We hebben bewust voor orgaandonatie gekozen, we zijn er zeker van dat Tiffany ook na haar dood anderen zou willen helpen”

Volgens Sabina en Nick was Tiffany een zeer trotse, vrolijke mama. Vroeger nog karatekampioene, nu een harde werker met een groot hart voor haar kinderen. Een vol huis, dat was haar grootste droom die ze uiteindelijk ook verwezenlijkte. Maar ze stond ook altijd voor iedereen klaar, mede daarom besloot Sabina om orgaandonatie toe te staan. “In ons verdriet willen we graag anderen helpen, we zijn er zeker van dat Tiffany dat ook zou gewild hebben. Zo leeft ze ook een beetje verder in anderen, dat biedt ons toch een klein beetje troost”, klinkt het.

De uitvaartplechtigheid voor Tiffany vindt plaats op 28 september om 9.30 uur bij Uitvaart Pollie in Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier