Een boom en een bank voor overleden viertal in 2012 in Deerlijk

Het overlijden van Jolien Lanneau, Debbie Maveau, Alexander Dewaele en Robbie Van Eeckhout, allemaal gestorven in 2012, werd passend herdacht. (foto DRD)
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Tijdens een sobere piëteitsvolle plechtigheid werd vandaag het overlijden herdacht van vier jonge Deerlijknaren die in 2012 het leven lieten. Een boom, een bank, een wandeling en een gemoedelijke bijeenkomst ter herinnering aan Jolien Lanneau, Debbie Maveau, Alexander Dewaele en Robbie Van Eeckhout.

2012 was een heel zwart jaar voor Deerlijk. Twee leden van hoogstudentenclub Moeder Deerlijkse en twee vriendinnen van twee andere leden lieten in amper acht maanden tijd het leven. Op 14 april overleed Robbie Van Eeckhout (24) op zijn verjaardag na een dramatisch verkeersongeluk. Twee maanden later werd het levenloze lichaam aangetroffen van Debbie Maveau (23) in Nepal. Ze bleek vermoord te zijn tijdens een trektocht door de Himalaya. Nog eens twee maanden later stapte Alexander Dewaele (25) uit het leven en begin november van datzelfde jaar werd Jolien Lanneau (22) getroffen door een trombose.

Een 300-tal familieleden en vrienden tekenden present op het pleintje gelegen tussen de Vichtestraat en de Vichtesteenweg. Onder hen ook zanger-presentator-acteur Niels Destadsbader die in dezelfde groep speelde als Robbie Van Eeckhout. Na een wandeling van zowat vier kilometer door het centrum van Deerlijk kwam het gezelschap samen voor een kort herdenkingsmoment.

“Deze boom is er eentje ter herinnering aan Alexander, Robbie, Debbie en Jolien”, stelde initiatiefnemer Brecht Goerlandt. “Deze ulmus laevis of fladderiep zal hier later het gezelschap krijgen van nog heel wat andere bomen, maar zal altijd de grootste van dit bosje blijven. Dankzij een crowdfundingsactie konden we hier ook een robuuste bank installeren. Hopelijk mag dit plekje uitgroeien tot een echte ontmoetingsplaats. Voor het planten van de boom en het verder aanleggen van de volledige site kunnen we rekenen op de steun van de gemeente Deerlijk.”

Het initiatief werd afgesloten met enkele beklijvende nummers van Pieter ‘Zinger’ Deknudt, het heffen van het glas en het ophalen van mooie herinneringen aan het veel te vroeg gestorven viertal. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier