Bouwaannemer Eli Spriet uit Kachtem overleden vlak voor zijn 84ste verjaardag

Eli Spriet verbleef de jongste maanden al in het Sint-Vincentiusrustoord, daar is hij vrijdagmorgen overleden.
Wouter Vander Stricht

Op de vooravond van zijn 84ste verjaardag, die hij donderdag 15 februari zou mogen vieren, is Eli Spriet vrijdag 9 februari overleden.

Hij groeide op in de Lendeleedsestraat in Izegem en liep school in het Sint-Jozefscollege. De mannen die afzwaaiden in het vierde moderne bleven een hechte groep vrienden, maar liefst 65 jaar lang hielden ze elk jaar een reünie. Eli trouwde met Hilda Kerckhof, jongste dochter van café ’t Bloemgat in Ardooie. Ze zijn de ouders van Lieven (Ria Willem, zoon Michel) en Christophe (Nathalie Peltot, plusdochter Céline). Kleinzoon Michel (Nele Pattyn) zorgde met Millie en Briek al voor twee achterkleinkinderen. Met Briek vormde hij ook een viergeslacht.

Zonen stapten in de zaak

Het bedrijf Spriet & Boute, dat door Eli’s pa Michel Spriet met zijn schoonbroer André Boute in 1946 werd opgericht, werd in 1972 door Eli overgenomen en in 1982 verhuisde men van de Sint-Rafaëlparochie naar de huidige locatie in Kachtem. Zonen Lieven en Christophe stapten in de zaak en maakten die door heroriëntatie ook klaar voor de toekomst.

Eli en Hilda bleven ook lang naast het bedrijf in de Rumbeeksestraat wonen, maar betrokken later een appartement in de Sint-Jansstraat. Toen de gezondheid van Eli achteruit ging, genoot hij de goede zorgen in WZC Sint-Vincentiusrustoord in Kachtem. Daar is hij vrijdagmorgen 9 februari overleden.

Hij was ook jarenlang supporter en sponsor van VK Kachtem en was lid en een tijdlang voorzitter van Vrije Syndicale Kamer van Aannemers van Izegem en omliggende.

Van Eli Spriet wordt afscheid genomen op vrijdag 16 februari, om 10.30 uur in de Sint-Jan de Doperkerk in Kachtem.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier