Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

2Fabiola recent tijdens een optreden bij VTM. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.

Er was veel volk op de 29ste editie van Tabaksommegang. Logisch ook, want de zon was van de partij en dus genoot iedereen vanaf 15 uur van de optredens van De Romeo’s, Yves Segers, Luc Steeno en als muzikale afsluiter 2Fabiola. Patje en Loredana hadden nog maar twee à drie nummers gebracht, toen er vanuit het publiek werd gereageerd dat een mannelijke bezoeker onwel was geworden, dichtbij de P.A.-installatie van Jurgen Demortier uit Roeselare. De organisatie deed heel vlug hun werk en schermde de omgeving van de man af. De dienst 100 en MUG kwamen ter plaatse, waarna de man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij even later overleden.

Einde optreden

Intussen besloot 2Fabiola niet meer op te treden. Aangezien er nog een eetfestijn was, ging dat door zonder muziek. Dit werd meegedeeld door de presentator, die uitleg gaf rond de bezoeker die was afgevoerd en ook zei dat het optreden niet meer zou doorgaan. Het publiek begreep dat en er volgde een spontaan applaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier