Oproep van Sip’s Stable: maak een leuk spandoek en win een fotoshoot met een van de paardjes

(foto Nele)
Redactie KW

Sip’s Stable moest door de coronamaatregelen noodgedwongen alle activiteiten stopzetten. De paardenlessen, paardenkampen en alle paardenactiviteiten gaan niet door. De paarden verzorgen kan natuurlijk wel. Heel wat kinderen moeten hun geliefde paardensport missen en hebben het daar moeilijk mee.

Ook bij Sip’s Stable is de coronacrisis zichtbaar. Sipora De Piere is de dame achter de stallen van Sip’s Stable langs de Gevaertstraat in Wingene. Op het leuke boerderijtje kan je stallen vinden waar paarden logeren en ook Sipora heeft er haar eigen privé-stal. Naast het verzorgen van de paarden organiseert Sipora en haar team tal van activiteiten, lessen en wedstrijden. De overheid besliste om een stop in te lassen en bij Sip’s Stable volgen ze de strenge maatregelen goed op.

“Mijn hoofddoel binnen Sip’s Stable gaat naar de kinderen uit”, vertelt Sipora. “Door het vervelende coronavirus mag ik geen groeps- en privélessen meer geven. Alle sportactiviteiten, zowel indoor als outdoor, zijn afgelast. De komende barbecue in juni gaat ook niet door. Die wordt jaarlijks georganiseerd om de kinderen en hun familieleden samen te brengen. Sip’s Stable kent een familiaal gevoel en paard en de mens staan hier dicht bij elkaar. De kinderen hebben het enorm moeilijk dat het zomerkamp niet kan doorgaan.”

Basisbehoeften

In het kader van dierenwelzijn mogen en moeten paarden goed verzorgd worden. “Onze pensionstallen blijven open zodat alleen de paardeneigenaars hun paarden de nodige dagelijkse verzorging en beweging kunnen bieden. We nemen natuurlijk de extra voorzorgsmaatregelen in acht, alsook de voorgeschreven hygiënemaatregelen. Er mag geen contact zijn met andere mensen, ook al zijn het paardenvrienden in een kleinere groep. Een gezellige wandeling met het paard of een privéles met slechts de leerling en lesgeefster mag niet. Dat valt volgens het kader van dierenwelzijn niet onder de basisbehoeften van het paard. Sport bevindt zich in het hart van onze samenleving. De maatregelen zijn dan ook drastisch, diepgaand en treffen vele sectoren. Ook wij moeten onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en solidair zijn.”

Paasveulentje

Binnen Sip’s Stable was er met Pasen ook heel leuk nieuws, ondanks de sluiting. “Op Pasen beleefde ik een superdag. Er werd een veulentje geboren en dat is iets onvergetelijks. Ik merk dat de kinderen onze bijeenkomsten enorm missen. Vandaar dat ik een wedstrijd koppel aan het gemis. De opdracht bestaat erin om op een wit laken een leuk spandoek te maken.”

“Een tekening maken of een kaartje sturen is ook altijd welkom. Het kindje met het origineelste en leukste spandoek wint een fotoshoot met een van de paardjes. Ze mogen zelf een paardje kiezen. En daarbovenop krijgen ze nog een half uurtje gratis privéles. Ze nemen een foto van het spandoek en sturen dit naar mij door. Op die manier laat ik weten dat ik ook mijn kinderen mis.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.