Opnieuw zomerfeest in Lauwe dankzij CaféCongé

Het team van Café Congé. © Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

Lauwe heeft iets met 21 juli en met Summer@Lauwe waren de inwoners telkens weer getuige van een denderend feest met vuurwerk als afsluiter. Summer@Lauwe is niet meer, maar vzw Ambulante en Café De Club besloten om zelf terug een spetterend dorpsfeest in het leven te roepen.

“We doopten bij deze ons feestkindje Café Congé. Het hele gebeuren zal plaatsvinden op 19 en 21 juli in Lauwe en we beloven twee dagen lang een bruisende inzet van het zomerverlof met een gratis programma voor alle inwoners van groot Menen”, zegt Sophie Degraeve van Café De Club. Op het programma mag je muziek, kinder-animatie en de nodige randanimatie verwachten met onder andere een modeshow. “Dit programma zal zorgen voor een zomerse sfeer, voor jong en oud waarbij we ook onze lokale handelaars in de kijker plaatsen tijdens Café Congé. Reken alvast al op een 100-tal marktkramers hier op en rond de parking van Café De Club”, aldus Sophie.

Het hele tweedaagse programma is in samenwerking met Stad Menen, Catering & events Peter & Heidi, lokale handelaars en verenigingen in Lauwe zoals Sportgroep Vaste Vuist en White Star Lauwe.

Hapje en drankje

“Op 21 juli zal er ook vanaf de namiddag kinderanimatie zijn met ballonplooien, grime, en een heuse goochelshow. Er worden onder ander ook braadworsten aangeboden ten voordele van White Star Lauwe, en dit alsook op de parking van Café De Club”, weet Sophie. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe richt terug een XXL-bar in voor een hapje en drankje op de parking van Sporthal Lauwe. Bij Me & Mommy kan er mode inspiratie worden opgedaan tijdens een outdoor modeshow voor moeder en dochter vanaf 15:30 uur. Ook dit jaar zal er om 23:00 uur vuurwerk voorzien zijn op Lauwe plaats.”

Inwoners samenbrengen

“Café Congé heeft bij deze dus ook een sociaal, cultureel en economisch aspect. Hierdoor brengen we inwoners van Lauwe, Rekkem en Menen terug samen om te genieten van animatie, muzikale acts van lokale bodem en geven we ook onze lokale verenigingen en handelaars een duwtje in de rug. Dus wees allen hartelijk welkom op Café Congé voor een denderend en onvergetelijk tweedaagse evenement”, besluit Eddy Lust. (NVM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier