Open kijk dagen Kinderboerderij Bokkeslot: “Iedereen welkom om onze boerderij te ontdekken”

Tijdens de open kijk dagen kunnen dierenliefhebbers helpen met het voederen van de vele dieren. © gf
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk zetten tijdens het weekend van 18 en 19 mei 2024 hun deuren wagenwijd open voor alle dierenliefhebbers. Heel het weekend organiseren ze activiteiten voor jong en oud.

De kinderboerderij Bokkeslot bestaat al sinds september 1991. “Toen zaten we nog in de Ponstraat in Deerlijk. In 2001 zijn we verhuisd naar de Tapuitstraat, waar we nu nog steeds zitten. Er zijn plannen om in de toekomst te verhuizen naar een nieuwe locatie, de Vichtsesteenweg in Deerlijk”, vertelt Katrien.

“De kinderboerderij is eigenlijk ontstaan vanuit de speelpleinwerking in Deerlijk, waar we een aantal dieren hadden. Tijdens de schoolweken gingen de dieren naar de boerderij van de ouders van Willem. Op den duur gingen de kinderen niet meer naar het speelplein maar kwamen ze naar de boerderij om de dieren te bezoeken. En de rest is geschiedenis”, legt Katrien uit.

Open kijk weekend

“Tijdens de open kijk dagen nodigen we iedereen, jong en oud, om een bezoekje te brengen aan onze boerderij. Er zijn verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het eierwerpen. Daarbij gooien twee personen een ei naar elkaar, waarbij de afstand telkens groter en groter wordt. Het duo dat het verst naar elkaar kan gooien zonder dat het ei breekt, wint de wedstrijd.”

Dit jaar wordt er ook voor de eerste keer een Corhnole kampioenschap georganiserd. “BijCornhole is het de bedoeling dat de spelers om de beurt zakjes op een Cornhole bord proberen te gooien. Als je een zakje op het bord gooit krijg je een punt en als je het door een gat kan gooien verdient de speler drie punten. Wie het eerste 21 punten scoort, is de winnaar”, legt Katrien uit.

Naast het eierwerpen en Cornhole kampioenschap staan er nog tal van andere activiteiten op de planning, zoals voedersessies of het bakken van brood en pizza’s. “Dierenliefhebbers krijgen de kans om onze dieren te voederen. We hebben konijnen, cavia’s, koeien, geiten, schapen, varkens, pony’s, ezels en nog zoveel meer!”

Ook doorheen het jaar zitten de eigenaars en vrijwilligers van Bokkeslot niet stil. Er is heel wat te doen op de boerderij, zoals schoolbezoeken, boerderijkampen, rots en water trainingen, het Oogstfeest, Bokkelen en Den Bok.

Bokkepositivity

Op kinderboerderij Bokkeslot wordt er ingezet op bokkepositivity. “De paarden en ezels op de boerderij worden getraind met positieve bekrachtiging. Simpel gezegd houdt dat in dat ze met iets positiefs beloont worden maar dat is niet het enige. Ze worden zonder druk, van bijvoorbeeld een zweep getraind en krijgen zelf een keuze tijdens de training. Tijdens de open kijk dagen geven we demo’s zodat de bezoekers kunnen zien hoe dat er precies aan toe gaat”, aldus Katrien.

Meer info via www.bokkeslot.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier