Op hondenfestival Woofest in Avelgem beleeft hond dag van zijn leven: “Hondenweer houdt bezoekers niet tegen”

© TV
Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

Het is iets na 16 uur en op de koppen lopen is het niet op het domein van Kasteel Bossuit. Het meeste volk keerde al huiswaarts, maar het was nooit echt bijzonder druk. Dat lag vooral aan het – toepasselijke – hondenweer. Toch blikt organisator en bezieler van Woofest Luc Berullier terug op een geslaagde namiddag. “Het slechte weer hield veel baasjes niet tegen. Ook influencer Laura was aanwezig met haar hond Messi, dat maakte het extra speciaal.”

Laura en Messi kan je kennen van het gelijknamige Instagramkanaal ‘lauraandmessi’, maar vooral van de filmrollen die de hond al vertolkte. Hij was onder andere te zien in de film Anatomy of a fall, zorgde op de Oscaruitreiking voor heel wat hilariteit en won al een onofficiële Palm Dog op het Cannes Festival. “Een echt ster” volgens Luc.

Kleddernat en volledig onder de modder

In een van de kleurrijke standen staan Morgane en Julien. Zij vertegenwoordigen er hun merk Woof’tastic, waar ze wel een heel bijzondere delicatesse voor uw trouwe viervoeter maken. “Met ons merk maken we Woof’ice”, vertelt Morgane. Zoals de naam al doet vermoeden: ijscrème voor honden. In een kartonnen, rijkelijk versierd potje steekt een zakje met iets wat lijkt op droge kruiden. “Het concept is simpel: voeg heet water toe aan het mengsel, steek het in de diepvries en na enkele uren heb je een echt hondenijsje.”

Naast verschillende standen vind je er ook heel wat activiteiten. Een ballenbad, een doolhofachtig parcours met strobalen of een zwembad met SUP-borden: allen voor u en uw hond. Maar het belangrijkste is de ‘Woofrun’: een parcours dat je samen aflegt met uw trouwe viervoeter. “Je klimt op en onder obstakels, zwemt door een poeltje en glijdt over een spekglad doek. Het is dolle pret voor zowel het baasje als de hond, maar vergeet geen vuile kleren aan te doen”, lacht de organisator.

Primeur voor België

Zeven jaar geleden vond de eerste editie plaats, vandaag organiseert Luc zijn Woofest over heel Europa. “We zijn de grootste van Europa en hebben edities in Frankrijk, Italië, Spanje en vandaag ook voor het eerst in België.”

De keuze viel op het idyllische Kasteel Bossuit, met deze editie breiden ze dus hun landenarsenaal uit. Avelgem was bovendien de ideale uitvalsbasis omdat het dicht bij Lille ligt, een heel ‘dogfriendly’ stad. Frans is er dus de voertaal, maar de organisatie hoopt ook Vlamingen aan te spreken. “Laat taal geen barrière zijn, kom zeker nog eens langs en neem uw favoriete metgezel mee”, stelt Luc. Want ook morgen opent het hondenfestival zijn deuren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier