Op bezoek bij de nieuwe buren van de Brigandsbrug en het station: “Van verkeer hebben we geen last”

Stefaan Demeyere op de derde verdieping van Residentie Ingelgoed.© FODI
Stefaan Demeyere op de derde verdieping van Residentie Ingelgoed.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens de aanleg van de nieuwe Brigandsbrug in Ingelmunster werd vlakbij een nieuwe residentie gebouwd. Momenteel wonen al de eerste bewoners in het appartementsblok van Residentie Ingelgoed, op een zucht van het station en de nieuwe Brigandsbrug. Wie zijn de nieuwe buren?

In 2018 werden de werken aangevat van Residentie Ingelgoed op het Stationsplein dat bestaat uit twee gebouwen : gebouw A ligt het dichtst bij de Brigandsbrug en telt een gelijkvloers en vijf verdiepingen, gebouw B is het kleinere appartementsblok met een gelijkvloers en drie verdiepingen. De residentie bestaat uit in totaal 27 appartementen, waarvan de helft nu al is verkocht. Sommige appartementen zijn 70 m² groot met één slaapkamer. Er zijn ook appartementen te koop van 80 à 90 m² met twee slaapkamers, en appartementen vanaf 130 m² met drie slaapkamers. De ingang van de gebouwen ligt in de binnentuin, waardoor er op die manier een gevoel van privacy wordt gecreëerd. Ook het zicht op de binnentuin is mooi om daar te wonen. Van de 14 appartementen die zijn verkocht, wordt er een vijftal verhuurd. Het verkoopkantoor Karolien Lafaut uit Tielt bevestigt dat de verkoop heel vlot verloopt. Men is zonet gestart met de verkoop van de tweede fase. In de residentie vind je verschillende modelappartementen die zijn ingericht en die op afspraak kunnen worden bezichtigd.

Mooi uitzicht

Sinds twee weken woont op de derde verdieping aan de voorzijde van Residentie Ingelgoed Michelle Demeyere. De oud-leidster van Chiro Mandelburcht is de dochter van Stefaan Demeyere en Els Desmedt uit de Spoorwegstraat. Zij is de zus van Julie (30), die in de Kortrijkstraat woont. Michelle (27) woont in het appartement dat ze samen met haar ouders heeft gekocht. Ze kijkt frontaal op de Brigandsbrug en op de groene long, naast de nieuwe brug. Michelle – aan de slag op de personeelsdienst in een bedrijf in Wielsbeke – groeide op in de Spoorwegstraat, langs de spoorweg, waar haar ouders al 27 jaar wonen. Ze ligt niet meer wakker van het geluid van een trein. “We bezochten twee appartementen, maar dit sprak ons meteen aan. We luisterden of het verkeer te horen was en dat was geen probleem”, zegt papa Stefaan. “We kozen voor dit appartement voor de ligging. Je hebt een mooi uitzicht. Zopas zagen we nog een boot voorbij varen. Het station is ook heel dichtbij.” Michelle bevestigde dat ze geen last heeft van de voertuigen. “Je hoort in de woning zelf geen lawaai van voorbijrijdende auto’s. Het is zelfs leuk om van zo dichtbij de auto’s te zien rijden. Ben ik aan het ontbijten, dan heeft zo’n uitzicht zijn charmes. ’s Avonds zie ik heel goed de zonsondergang.” Stefaan knikt en voegt eraan toe: “In de toekomst zal de omgeving nog mooier worden.”

Johan Calleeuw en Karen Claerhout op de bovenste verdieping van Residentie Ingelgoed.© FODI
Johan Calleeuw en Karen Claerhout op de bovenste verdieping van Residentie Ingelgoed.© FODI

Eind mei nemen Johan Calleeuw (58) en echtgenote Karin Claerhout (57) hun intrek in hun nieuw appartement op de vijfde verdieping van Residentie Ingelgoed. Vanuit hun keuken en living hebben ze overal een mooi uitzicht. Het echtpaar kijkt uit op de Brigandsbrug, de nieuwe groene long en het kasteel, de hondenweide, het Stationsplein met het station. Waar je ook staat in hun nieuw appartement, je ziet overal beweging. Hun appartement is 130 m² groot, heeft drie slaapkamers en drie terrassen (één kant station, één kant groene long, één kleintje aan de slaapkamer). Johan en Karin – de ouders van twee getrouwde dochters die in Roeselare wonen en twee kleinkinderen – wonen al 30 jaar in de Klaprozenstraat op de Bloemenwijk. “De woning met vier slaapkamers werd te groot. We besloten een appartement te zoeken. Onze zoektocht begon al drie jaar geleden. We bezochten appartementen in de Oudstrijders- en Waterstraat, maar uiteindelijk kwamen we hier terecht waar we een appartement vonden met een mooi uitzicht en wooncomfort. We zochten vooral in Ingelmunster, omdat we verbonden zijn met deze gemeente”, vertelt Johan, die boekhouder is bij Haco in Ardooie.

Zeker van de keuze

Thuiswerkster Karin vult aan: “Toen dit appartement in ruwbouw stond, kwamen we kijken. We voelden ons vlug aangetrokken tot het uitzicht. Eens thuis twijfelden we weer, maar uiteindelijk besloten we het toch aan te kopen. Ondanks corona konden we onze woning in zeven dagen verkopen.” Johan: “Veel mensen zetten de stap naar een appartement wanneer ze gepensioneerd zijn. Mijn vrouw en ik moeten nog meerdere jaren werken, maar toch zijn we nu al zeker van onze keuze. We zitten hoog en er komen geen andere gebouwen naast ons appartement. Van de auto’s op de Brigandsbrug hebben we geen last. Enerzijds wonen we op de achterzijde, anderzijds is het verkeer beperkt. Vele jaren geleden werd de Ringbaan immers aangelegd. Het zwaar verkeer passeert hier dus niet. Er stoppen treinen, maar alles is heel goed geïsoleerd. Je hoortze niet aankomen en je hoort ze evenmin vertrekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier