‘Oostendenaar’ Maarten Makelberge (Omnilevel) schenkt 3.000 mondmaskers aan AZ Delta

Nele Verbrugghe, hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling van AZ Delta, campus Wilgenstraat, ontvangt (met mondmasker) de 3.000 mondmaskers van Maarten Makelberge. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Maarten Makelberge, eigenaar en ceo van het bedrijf Omnilevel kwam donderdagmorgen 3.000 mondmaskers overhandigen in AZ Delta in Roeselare. Nele Verbrugghe, hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling, nam ze buiten in ontvangst. “Je zou huilen van ontroering”, verwoordde Nele Verbrugghe. “We ervaren heel veel steun vanuit allerlei hoeken. En we zijn blij met alle schenkingen.”

De 3.000 mondmaskers op overschot bracht Maarten Makelberge van zijn bedrijf in Wetteren naar Roeselare. Veel tijd voor plechtplegingen was er uiteraard niet, maar hoofdverpleegkundige Nele Verbrugghe was in de wolken. “Weet je dat we dagelijks hier 13.000 mondmaskers nodig hebben en dat we er nu nog 45.000 op stock hadden. Dus nog voor drie dagen. Maar er komt hulp van overal. Dank daarvoor en laat maar komen”, knipoogt de verpleegkundige die meteen ook haar team van de spoeddienst nog eens in de bloemen zet. “Ik heb een superteam, iedereen wil komen helpen.”

Gulle schenkeer Omnilevel is een bedrijf dat dus gevestigd is in Wetteren. De firma doet aan direct marketing en laat bijvoorbeeld gepersonaliseerde reclamedrukwerk in de bus vallen. “Ook wij voelen de coronacrisis uiteraard”, zegt ceo Maarten Makelberge. “Zelf ben ik afkomstig van Oostende. Ik zetel daar ook in de Raad van Bestuur van BC Oostende. AZ Delta is overigens klant bij ons, daarom hopen we hen te kunnen helpen met deze mondmaskers. We zijn blij zo toch ons steentje te kunnen bijdragen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.