Oostende profileert zich als modestad met eerste editie van Ostend Fashion Fair: “Hiermee willen we voor extra beleving zorgen”

De eerste Ostend Fashion Fair vindt plaats op 10 mei tussen 12 en 18 uur in de Lijnbaanstraat in het hart van de stad. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Twintig handelaars en een zestal horecazaken werken samen voor de eerste Ostend Fashion Fair op vrijdag 10 mei, tijdens het Hemelvaartweekend. Er zijn modeshows en al vierhonderd shoppers hebben zich gemeld voor de gratis tas met geschenkjes. Locatie is de verborgen parel van de binnenstad, namelijk de heringerichte Lijnbaanstraat.

Het is al enkele jaren geleden dat er nog een grootschalig mode-evenement in openlucht plaatsvond in de badstad. Toerisme Oostende nodigt wel (mode-)influencers uit, maar een event was er niet meer. “En nochtans zijn er in onze shoppingstad tal van zaken die erg hoog aangeschreven staan. Met dit evenement willen we voor extra beleving zorgen. De winkels werken volop mee en bieden mooie kortingen en attenties aan. We willen met het event voor een frisse wind in de winkelscène zorgen. Het combineert winkelen en gastronomie”, zegt schepen voor Lokale Economie Charlotte Verkeyn (N-VA).

Lijnbaanstraat

De eerste Ostend Fashion Fair vindt plaats op 10 mei tussen 12 en 18 uur in de Lijnbaanstraat in het hart van de stad. Tussen 14 en 16 uur zijn er modeshows, gepresenteerd door fashionista Tiany Kiriloff en begeleid door een dj. Aan de modeshows nemen twintig handelszaken deel. Er nemen ook horecazaken deel die voor hapjes en drankjes zullen zorgen: zoals Amy Mary, Histoires d’O, Mac Moules, Nica en de Oesterput. Er hebben zich nu al vierhonderd mensen gemeld voor de goodiebag.

En ook de handelaars werken mee aan de eerste Ostend Fashion Fair. “We waren meteen enthousiast omdat we ons kunnen tonen, samen met enkele andere zaken die er boven uit steken”, vertelt Luna De Clerck van Home by Lily. “We stellen outfits uit de nieuwe collectie en modellen ter beschikking en kunnen ons zo aan een breed publiek tonen. Uit het verleden weten we dat mensen de link maken met onze zaak in de Hertstraat. Het resulteert dan ook in extra verkoop. We kijken erg uit naar 10 mei.”

Ostend Fashion Fair is een organisatie van Toerisme Oostende, het Centrummanagement en het Economisch Huis. Goodiebags kunnen gereserveerd worden tot 6 mei via www.visitoostende.be. Ze worden uitgedeeld in de Lijnbaanstraat bij de start van het evenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier