https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostende heeft er met James een kindvriendelijk stadsfiguurtje bij

© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Stad Oostende introduceert deze week het stadsfiguurtje James dat alle stadscommunicatie en -initiatieven voor kinderen herkenbaarder zal maken en opvrolijken.

James werd donderdagvoormiddag eerst voorgesteld aan de leerlingen van het derde leerjaar, van het OLV–College Gerststraat. De klas van juf Ilke Kimpe werd als winnaar van een Oostendse verwendag met James gekozen uit meer dan honderd inzendingen. James verraste de kinderen in hun klas bij de eerste schoolbel.

Een verwendag met James

Samen met James reden ze met de bus naar de Hendrik Baelskaai, tot bij vuurtoren Lange Nelle, waar James op de eerste verdieping woont en werkt. Onder begeleiding van ervaren gidsen van Horizon Educatief en van James kregen de kinderen een rondleiding in het havengebied. Ze namen de veerboot om over de vaargeul aan de Visserskaai te ontschepen. De kinderen mochten ook genieten van een workshop op de Mercator, met zoekopdrachten en een tienuurtje. Over de middag worden de kinderen getrakteerd op een lekkere spaghetti in het jeugddorp en ’s namiddags staat er nog een workshop op het programma in Mu.ZEE rond James Ensor, waarbij ze zelf hun inspiratie rond James op doek mogen zetten.

James voor en door de kinderen

De kinderen van Oostende hebben er een nieuwe vriend bij: James, een lieve deugniet, een grote knuffel, kwam tot leven in samenwerking met de creativiteit van de kinderen. Hij heeft een magische zee-sjaal waarmee hij door Oostende kan surfen en vliegen. Elke avond keert hij terug naar de vuurtoren Lange Nelle, waar hij woont met zijn beste vriend ‘Vis’. Wie goed kijkt of met de verrekijker zoekt, kan de oranje deur zien op de eerste verdieping. Als het lichtje van de vuurtoren brandt, weet je dat hij thuis is.

James wordt in de Oostendse scholen, kinderdagverblijven en alle digitale kanalen geïntroduceerd met een welkomstvideo. Eind oktober is James ook te zien in Kinepolis en in De Grote Klok van december verschijnt een James-knutselpagina. Tijdens de herfstvakantie volgt een leuke, gratis zoektocht. Het zoektochtformulier vind je bij Toerisme Oostende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.