Ontdek spelenderwijs de mooiste en minder bekende plekjes van Ieper
Twee vrienden ontwikkelden een nieuw tactisch stadsspel met web app om stadsgeheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken, stadswachters te ontlopen en de concurrentie te kloppen.
Kijk niet vreemd op wanneer je groepjes mensen met smartphone en kaart ziet rondsnuffelen in de binnenstad. Ze spelen het nieuwe stadsspel Urban Hunt, een initiatief van Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen, die afgelopen jaren de Slimste Mens van Beselare en Geluveld organiseerden.
“In een café worden deelnemers van 3 tot 100 onderverdeeld in teams van 2 tot 5 personen, die op zoek gaan naar codes die verstopt zitten op de mooiste plekjes van de historische binnenstad, een uniek spelconcept voor Ieper”, vertelt Klaas. “De codes worden teruggevonden aan de hand van een kaart en cryptische hints op een web applicatie, die we zelf ontwikkelden. De software kan op de smartphone geopend worden door naar een bepaalde site te surfen. Elke gevonden code levert punten op.”
Het was een leuke teambuildingsactiviteit
Enkele groepen hebben het spel al uitgetest, waaronder Turnkring Vlamertinge. “Het was een leuke teambuildingsactiviteit, die voor ons best wat langer mocht duren”, zegt Tine Sinaeve. “Je kon op de smartphone volgen hoe de tegenstander het deed, wat het extra spannend maakte. Als Ieperling leer je zo op een interactieve manier je stad beter kennen. Ik ontdekte bijvoorbeeld het bestaan van de ABC-straat.”
“Deelnemers ontdekken spelenderwijs historische, culturele en bijzondere weetjes”, aldus Klaas. “We hebben een rustige versie van 90 min en een dynamische versie van 75 min met stadswachters, die de teams proberen te saboteren door hun borstnummer in de software in te geven waardoor dit team punten verliest. De teams kunnen elkaars score live in de gaten houden, tot vlak voor het einde zodat het nog spannender wordt. Deelnemers hebben enkel een opgeladen smartphone nodig per team met mobiele data van maximaal 15 MB. Tactiek, kaartlezen, intelligentie en teamwork zijn minstens even belangrijk als snelheid.”
(TP)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier