Ontdek, geniet en proef van de Zomer #VANRSL

Roeselare is klaar voor een fantastische zomer.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Roeselare is klaar voor een fantastische zomer.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Het Roeselaarse stadsbestuur en heel wat enthousiastelingen hebben alles uit de kast gehaald om er een fantastische zomer van te maken. Naast alle lokale uitstapjes wordt het citytrippen gepromoot met een Runnin’City-app, is er een Ketnettweedaagse en doen Dana Winner, Stan Van Samang en Bart Peeters één of ander podium van onze Rodenbachstad aan.

In Roeselare kom je deze zomer meer dan ooit aan je trekken. Een greep uit het rijkgevulde programma. “Natuurlijk worden fietsliefhebbers terug op allerlei manieren verwend”, vertelt schepen Dirk Lievens. “Huur via KOERS een retrokoersfiets en bijhorende vintage wieleroutfit waardoor je je even Jempi Monseré of Freddy Maertens waant, terwijl je onze stad doorkruist.”

“Van 2 tot 29 augustus kun je een maand lang door West-Vlaanderen fietsen via routes die opgesplitst zijn voor recreanten, wielertoeristen en mountainbikers. Vespaclub Roeselare heeft trouwens enkele – te downloaden – suggestieroutes van 50, 70 en 114 kilometer uitgewerkt waarbij je langs autoluwe wegen de regio op de scooter verkent.”

Op dinsdag 20 juli vindt het 11de Dovy Natourcriterium op een aangepast parcours plaats. “Er is geen viptent, maar we zetten zoveel mogelijk in op de horecaterrassen”, aldus José Debels.

Toerisme promoten

Om de logiessector een hart onder de riem te steken, stelt Toerisme Roeselare drie voordelige verblijfsarrangementen voor die geënt zijn op koppels of gezinnen met kinderen waarbij men 88 euro betaalt voor een tweepersoonskamer met ontbijt met enkele leuke gratis extra’s zoals een huurfiets of een bezoek aan KOERS. Voortaan kunnen bezoekers van onze stad via de gratis applicatie Runnin’City drie loopparcours aandoen en ontdekken ze enkele bezienswaardigheden. In juli en augustus kun je terug een bootje huren in het Geitepark.

“Ontspannen kan ook via de podcast ‘Het Bankje’ waarbij je tijdens een wandel- of fietstocht plaatsneemt op een bankje en via de QR-code allerlei verhalen kunt beluisteren. De ‘ieniemienie-speurtocht’ stuurt jonge speurneuzen aan de hand van een plattegrond op pad om ieniemienie-tafereeltjes terug te vinden. Ook de Schatten van Vlieg-zoektocht of de Kentnetzomerzoektocht zijn zeker de moeite waard.”

Muzikale verwennerij

Acht weken lang kun je elke woensdagavond een Villa Roslar-concert meepikken op één of ander Roeselaars erf of domein. Alle concerten zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Op het 11 juli belooft het op de Grote Markt met De Blik’n Dooze Band van Robrecht Vanhuyze en headliner Dana Winner een leuke avond te worden, terwijl je op de nationale feestdag gratis zittend kan genieten van Esther Sels en Stan Van Samang.

Beiaardiers uit binnen- en buitenland laten de 49 klokken van de Sint-Michielskerk elke donderdagavond klinken op het Internationaal Beiaardfestival.

Het TRAX-festival sluit op 27 en 28 augustus de zomer af met een tweedaagse. Op vrijdagavond is er een samenwerking met de Tuin der Lusten waarbij Ertebrekers en de Dolfijntjes voor de nodige ambiance zorgen, terwijl op zaterdag naast The Waltz, Goldband, Mooneye, Portland en de Roeselaarse metalband Spoil Engine, De Ideale Mannen en Bart Peeters de zomer van 2021 ongetwijfeld op een spetterende manier zullen afsluiten.”

Info: www.zomervanrsl.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.