Zerkegemse Lily (10) droomt van een leven als topmodel

De Zerkegemse Lily wil later de modewereld veroveren. © Davy Coghe
Redactie KW

Ze is tien jaar oud, maar ze weet al goed wat ze wil: topmodel worden. De Zerkegemse Lily wil later de modewereld veroveren. Maar haar eerste kinderstapje is het deelnemen aan Topmodel Belgium Kids. Nadat ze door de voorselecties raakte, wacht haar op zondag 27 januari een plaats in de halve finale. En wie weet, nog veel meer… “Ik ben wel een beetje nerveus. Ik hoop op een plaatsje in de finale”, klinkt het.

De Topmodel Belgium Kids is een schoonheidswedstrijd, onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, georganiseerd door Top Model Belgium Kids Academy. Dit bedrijf wordt aanschouwd als referentie in het lanceren van modellen. Meisjes en jongens tussen 1 en 14 jaar kunnen aan deze wedstrijd deelnemen.

Parijs

“Je kan deelnemen door je kandidaat te stellen via sociale media. Concreet moet je enkele foto’s doorsturen en indien je aan hun criteria voldoet, nemen ze contact met je op”, zegt mama Emilie Geenens. Samen met haar man Olivier Teck verliet ze een zevental jaar geleden Vlaams Brabant om hier wat rustiger te gaan wonen, met wat meer quality time voor het gezin. Olivier werkt als informaticus bij Infohos in Oostkamp, Emilie is in een groentewinkel in Oudenburg aan de slag.

Lily is de grote zus van de tweejarige Eden. “Lily droomt ervan om model te worden en wil heel graag de modewereld in Parijs ontdekken. Ze is echt modebewust, gaat heel graag winkelen en haar grote droom is om naar Parijs te gaan om daar de bekende ontwerpers te ontmoeten.”

Defileren

“Om deel te nemen aan Topmodel Belgium Kids heeft ze eerst foto’s moeten sturen. Vervolgens werd ze geselecteerd en opgeroepen in Bergen. Lily kan redelijk met stress om, enkel de dagen dat we effectief naar daar moeten gaan, is ze wel redelijk zenuwachtig. In de voorselectie werd er een fotoshoot gehouden om een portfolio aan te maken. Ze heeft ook drie oefensessies ondergaan om te leren defileren.”

“Het is heel leuk om mee te doen, ik voel me nu al een beetje een model”

De halve finale vindt plaats op zondag 27 januari in Bergen. Daar kan ze op twee manieren geselecteerd worden voor de grote finale. Enerzijds door een professionele jury, anderzijds door een sms-systeem. Op zondag 16 december moet ze opnieuw naar Bergen en zal haar het sms-systeem worden uitgelegd. Voor Lily is het haar eerste ervaring in de modellenwedstrijd, maar ze wil hierin zeker verder gaan.

“Nu al beetje model”

“Ik ben wel een beetje nerveus”, glundert ze. “Maar ik wil later model worden. Het is nog niet zeker dat ik de finale haal, maar ik hoop er wel op. Het is nu al heel leuk om mee te doen, ik voel me eigenlijk nu al een beetje een model.”

Om de weg naar de halve finale en de finale te plaveien, krijgt Lily de steun van drie sponsors. Frituur Viviane uit Jabbeke, Mercedes Truck Center in Sint-Pieters-Leeuw en restaurant La Casa Buonomo in Thulin steunen haar campagne. (PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.