Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Achteraan zie je v.l.n.r. Tineke Vandevelde, Melissa Vandekerckhove en Liselotte Desmet, zittend (midden) directrice Katty Rosseel en Linsey Beeuwsaert en vooraan directrice Veerle Notebaert met enkele kleuters op de nieuwe bankjes. © Foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt zomaar een luisterend oor.

“Warme William is een initiatief van het Fonds Ga voor Geluk dat wil inzetten op het mentaal welzijn van kinderen en jongeren”, steekt Katty Rosseel, directrice van de Sint-Amandusschool, van wal. “Warme William staat dus voor iemand die aandacht heeft voor de ander. Cijfers wijzen uit dat een op vijf jongeren zich niet goed voelt in zijn of haar vel. Als je dan met een ander praat, voel je je minder eenzaam, angstig of verdrietig. Onze jongeren hebben behoefte aan samenhorigheid. Ik dank het oudercomité van de centrumscholen voor deze gulle gift die ze gedaan hebben.”

“Het oudercomité heeft diep in de geldbeugel getast, want naast de Warme William heeft het oudercomité ook nog gezorgd voor een tiental prachtige zitbanken in kunststof die op de kleuterspeelplaats worden geïnstalleerd”, pikt Veerle Notebaert, directrice van de kleuterschool Sint-Lutgardis, in. “Vooral in dit warme weer is een zitje voor de kleuters geen overbodige luxe. Mijn oprechte dank aan alle leden van het oudercomité.”

Tal van acties

“Als ouder participeren we aan het schoolgebeuren en zijn we ook betrokken bij het goed functioneren ervan”, aldus Tineke Vandevelde, bestuurslid oudercomité Centrumscholen.

“Wij organiseren eveneens acties om de school financieel te ondersteunen, de aankoop van didactisch materiaal gebeurt altijd via de school. De voorbije jaren werden er chromebooks aangekocht, banken voor de grote speelplaats, een muziekinstallatie, tafels en stoelen die vooral in de polyvalente zaal gebruikt worden, digitale borden… Met de aankoop van de Warme William kwamen we tegemoet aan de vraag van de directie en de leerkrachten van de Sint-Amandusschool. Ook de banken op de kleuterspeelplaats waren een wens van de directie en de kleuterleidsters.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier