VTI start nieuwbouw in de Duivenhokstraat

We zien v.l.n.r. Gunter Van Herle (firma Himpe), de architecten Kris Broidioi en Peter Vandeputte en Kris Barber (VTI) op de werf waar het nieuwbouwgedeelte van het Vrije Technisch Instituut komt. © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Na intensieve grondwerken zijn de bovengrondse werkzaamheden van het toekomstige schoolgebouw van het VTI in de Duivenhokstraat van start gegaan.

“Gedurende de huidige laatste week van maart plaatst aannemer Himpe de eerste kolommen op de werf”, zegt technisch directeur VTI Kris Barber. “Eenmaal die er staan beginnen de werklui met de voorbereiding van de tussenverdieping. Dit houdt in dat de welfsels geleverd zullen worden. Tegen het einde van de eerste week van april wordt de volledige funderingsplaat afgewerkt.”

Februari 2024

“Na de paasvakantie zetten aannemer Himpe en architectenbureau NWLND hun schouders onder de hoger gelegen niveaus van dit hedendaagse schoolgebouw. Tegen de bouwvakantie zou de open ruwbouw afgewerkt moeten zijn. Ondertussen worden de afspraken met de onderaannemers gefinaliseerd. Staalconstructie en schrijnwerk gaan in productie. Ook het materiaal voor de nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, verwarming en ventilatie worden besteld.”

“Na de bouwvakantie start de volgende fase, namelijk het plaatsen van schrijnwerk en glaspartijen. In het derde kwartaal van 2023 zal het gebouw wind- en waterdicht zijn. Daarna gaat men van start met elektriciteit, verwarming, ventilatie, brandbeveiliging…). Zoals oorspronkelijk gepland blijft de volledige afwerking van het gebouw in de Duivenhokstraat behouden op februari 2024. Het geheel wordt een aantrekkelijke nieuwbouw voor de afdeling Schilderwerk en decoratie en voor de jongeren uit de richting Bouw van het VTI.”

“De kostprijs voor de bouwwerken bedraagt 4,7 miljoen euro. Het VTI doet voor dit project een beroep op 2,7 miljoen subsidies van de Vlaamse overheid”, aldus nog Kris Barber.

Eeuwfeest

Het jaar 2023 groeit voor het VTI uit tot een boerenjaar. De school viert namelijk zijn 100-jarig bestaan met onder meer een grootse expo op donderdag 18 mei. Meer info over deze viering op Onze-Lieve-Heer Hemelvaart staat binnenkort op de website www.vtioostende.be. (BVO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier