VIVES bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen in Brugge

(gf)
(gf)
Redactie KW

Studenten van VIVES kunnen straks niet alleen les volgen aan de hogeschool maar er ook verblijven. Samen met projectontwikkelaar ION bouwt VIVES een gloednieuw complex met negentien leslokalen en 138 studentenkamers. Het nieuwe gebouw sluit naadloos aan op de bestaande campus. Zo wordt VIVES City de eerste leefcampus in Vlaanderen.

“We willen een volwaardige campus met een hoog belevingsgehalte uitbouwen. Studenten zullen niet alleen les volgens op de campus, ze komen er ook wonen. Het is daarom zeer belangrijk dat er voldoende faciliteiten aanwezig zijn. Zo kunnen de studenten zich uitleven in het multifunctionele sportcomplex aan de overzijde van de Xaverianenstraat, waar ze onder meer terecht kunnen voor tennis en padel.”

“We hechten ook veel belang aan een goede integratie van de campus in de stad. Daarom leggen we een fietspad dwars over de site aan zodat zowel het station als het stadscentrum vlot bereikbaar zijn”, aldus Joris Hindryckx, algemeen directeur VIVES.

Studentenstad

Brugge zit als studentenstad al een tijdje in de lift. “Onze stad telt meer dan 9.000 studenten en dat aantal groeit elk jaar. Brugge telt op haar grondgebied zes instellingen die hoger onderwijs aanbieden. Naast goed onderwijs is een fijne leeromgeving heel belangrijk. We juichen dan ook de beslissing van hogeschool VIVES toe om fors te investeren in de levenskwaliteit van de studenten op deze campus”, reageert burgemeester Dirk De fauw enthousiast.

Geborgen sfeer

De opvallende nieuwbouw is een ontwerp van Salens Architecten uit Brugge. Vooral de ronde vorm van het gebouw en het groene binnenplein creëren een geborgen sfeer en een duidelijke openheid naar de buurt.

De hogeschool investeert maar liefst 20 miljoen euro in VIVES City. De aannemer start heel binnenkort met de eigenlijke bouwwerken. Er wordt gestreefd om het project klaar te hebben tegen de start van het academiejaar 2022-2023.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.