Tijs Deheegher is de nieuwe voorzitter van de Torhoutse jeugdraad

Allemaal lachende gezichten. Bovenaan v.l.n.r. jeugdanimator Tom Denys, jeugdconsulente Julie Sap, ondervoorzitter van de jeugdraad Kelly Doumen en schepen van Jeugd Lieselotte Denolf en onderaan uittredende ondervoorzitter Heleen Vandekinderen, voorzitter Tijs Deheegher en uittredende voorzitter Lieselot Vromant. © foto JS
Johan Sabbe

De stedelijke jeugdraad heeft sinds vrijdag een nieuwe voorzitter. Tijs Deheegher (25) uit de Klaproosstraat volgt Lieselot Vromant op. Hij werd voor de komende drie jaar verkozen. Bij Tijs staat samenwerking hoog in het vaandel.

Tijs heeft negen jaar in de leiding gestaan van KSA ‘s Gravenwinkel, tot voor kort nog als bondsleider. Maar de voorbije zomer heeft hij daar een punt achter gezet. “Ik help de actieve leiding nog wel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en ben bereid om hier en daar in te vallen, waar nodig”, zegt hij. “Plus: ik blijf actief binnen KSA Noordzeegouw, waar ik bijdraag aan de werkgemeenschap van de jonghernieuwers en deel uitmaak van de gouwraad. Ook mijn job is er ene in het jeugdwerk. Ik ben coördinator van het Plokkersheem in Watou, waar jeugdbewegingen op kamp of weekend kunnen komen. Nu komt daar in mijn vrije tijd nog het voorzitterschap van de jeugdraad bij. Ik zal geen tijd hebben om me te vervelen, denk ik.”

Aandacht voor fietsers

De jeugdraad heeft ook een nieuwe ondervoorzitter, met name Kelly Doumen. Zij volgt Heleen Vandekinderen op. Uiteraard blijven in de omkadering jeugdconsulente Julie Sap, jeugdanimator Tom Denys en schepen van Jeugd Lieselotte Denolf op post.

“Als nieuwe voorzitter wil ik natuurlijk het werk van mijn voorgangers bestendigen”, zegt Tijs. “Wat Lieselot en Heleen gepresteerd hebben, verdient respect. Maar we moeten in een aantal dossiers op dezelfde spijker blijven kloppen. Ik denk aan de verkeersveiligheid. De jeugdraad heeft al meermaals de knelpunten voor fietsers en voetgangers aangekaart. En stilaan met succes, want het stadsbestuur besteedt er almaar meer aandacht aan. Niettemin blijft er nog heel wat ruimte voor verbetering bestaan.”

“Met de stadskernvernieuwing staat er veel op het spel, ook voor de jeugd. We willen erover waken dat het stadscentrum kindvriendelijk is. Voorts zijn er plannen met De Warande en mikken enkele jeugdbewegingen op nieuwe lokalen. Ik wil vooral op samenwerking focussen. Hoe meer we met de jeugd de handen in elkaar slaan, hoe sterker we staan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.