VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar

Fiere directrice met enkele kinderen bij de Octopusmascotte. © NVZ
Redactie KW

Zoals elk jaar deed de school mee aan de Octopuswedstrijd die de scholen aanzet voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. In Vlaanderen haalden ze de hoogste score.

“We deden mee aan de jaarwedstrijd van Octopusplan door gerichte acties op te zetten. Zo motiveerden we onze leerlingen tijdens de strapdag, deden we gerichte controles tijdens de Flits-actie ‘Helm op fluo top’, organiseerden we een verkeerstelling, zetten we ons in tijdens het bewegingsparcours… Ook de fietshelmenactie van de lokale ondernemers en het gemeentebestuur Zonnebeke droeg hiertoe bij! De hele school deed mee! Iedereen zette zich in om de acties tot een goed einde te brengen”, zegt een trotse directrice Karoline Vermote.

“De acties zorgen enerzijds voor bewustwording bij de leerlingen (bv. via Flits) en stimuleren anderzijds het zetten van kleine stappen voor een veiligere schoolomgeving. De ‘werkgroep verkeer’, bestaande uit 3 leerkrachten, registreerde al onze acties op de website van Octopusplan. Op die manier verzamelden we gouden tentakels en maakten we kans op de hoofdprijs.”

Feest

De school behaalde niet minder dan 7 tentakels. “We zijn uiteraard enorm blij met deze verdiende titel. Dit is te danken aan de leerlingen, maar zeker ook aan onze werkgroep verkeer die zich hiervoor een jaar lang inzette! Volgend jaar doen we zeker opnieuw mee! Verkeersveiligheid is belangrijk, de educatieve waarde van de acties vergroot het bewustzijn bij onze leerlingen en zorgt mee voor een verkeersveilige schoolomgeving!”, aldus een fiere directie.

Ook burgemeester Ingrid Vandepitte en schepen van mobiliteit Koen Meersseman waren bijzonder fier. “We zijn blij dat de school de titel heeft behaald. De gemeente heeft de laatste jaren sterk ingezet op het veiliger maken van de schoolomgevingen en wil hier verder aan blijven werken. Het ondersteunen van de scholen via het lidmaatschap en bij verschillende acties, is daarbij een vast onderdeel.”

De school werd vandaag het toneel van talloze leuke spel- en sportactiviteiten, aangeboden door Sport Vlaanderen en MOEV. Leerlingen van de derde graad kregen bovendien een dodehoeksessie met de aanwezigheid van een vrachtwagen, die zorgde voor een waardevolle leerervaring. Het feest barstte volledig los op de tonen van DJ Licious, bekend van zijn hits ‘Hope’ en ‘Million Moons’ en op de mainstage stond van Tomorrowland. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier