Tieltse school De Bron fietst 24 uur voor goed doel op opendeurdag

LO-leerkracht Jasper Vanoosthuyse (rechts in beeld) organiseert een fietsmarathon tijdens de Open Dag in De Bron.
Redactie KW

Vrije ASO-school De Bron pakt uit met een stuntje tijdens hun opendeurdag op zondag 5 mei. Leerlingen en leerkrachten zullen er samen 24 uur lang op rollen fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel.

In het Hemelvaartsweekend zullen 35 leerlingen uit het vijfde en het zesde jaar en zes leerkrachten de legendarische Mont Ventoux per fiets beklimmen en daar wordt een fietsmarathon aan gekoppeld. “We starten op zaterdag 4 mei om 16.30 uur in het restaurant van De Bron en stoppen pas 24 uur later”, legt initiatiefnemer en LO-leerkracht Jasper Vanoosthuyse uit. “Alle sympathisanten, supporters van de fietsende deelnemers en oud-leerlingen zijn meer dan welkom. Zo hopen we voor wat extra sfeer te zorgen op de Open Dag van de school.”

Parkinson Pact

Het geld dat via het fietsinitiatief wordt ingezameld gaat naar het Parkinsonpact van Tom Coghe. De Pittemnaar, die samen met zijn zus de AD Delhaize in Tielt runt, lijdt al sinds zijn 35ste aan de ziekte van Parkinson. Zijn dochter is eerstejaarsleerlinge in De Bron. Om fondsen te verzamelen voor het onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte en om projecten te steunen die de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten verbeteren richtte hij vorig jaar samen met familie en vrienden het Parkinson Pact op. Net als vorig jaar organiseert die vereniging met ‘Let’s Walk for Parkinson’ een wandeling voor het goede doel. Dit keer vindt die plaats in Pittem op donderdag 9 mei. Inschrijven daarvoor kan via de gelijknamige Facebookpagina.

Bezoekers en (toekomstige) leerlingen die graag een rondleiding en een woordje uitleg krijgen over het studieaanbod van de school zijn op 5 mei welkom tussen 14 uur en 18 uur. Wie die dag graag mee op de fiets kruipt voor het goede doel kan contact opnemen met Jasper Vanoosthuyse via jasper.vanoosthuyse@molenland.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier