Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Vorig jaar vond de jobbeurs voor het eerst plaats. © gf
Redactie KW

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.

In samenwerking met VDAB en het Economisch Huis Oostende stellen ruim 30 secundaire en basisscholen in regio Oostende, Koekelare, Gistel, Oudenburg, Bredene, Eernegem en Middelkerke hun vacatures voor. Geïnteresseerden komen tijdens de jobbeurs alles te weten over solliciteren en werken in het onderwijs.

“Met deze jobbeurs laten we werkzoekenden op een laagdrempelige manier proeven van de diversiteit aan jobs binnen onze scholengroep”, aldus algemeen directeur Chris Vandecasteele. ‘We hopen opnieuw heel wat enthousiastelingen die voor de klas willen staan te verwelkomen: laatstejaarsstudenten, werkzoekenden die al hun onderwijsdiploma op zak hebben, zij-instromers uit de privésector, maar ook (kleuter)onderwijzers en leerkrachten die in het kader van jobrotatie eens de mogelijkheden in een andere school of scholengroep willen verkennen.’

Ook voor wie niet voor de klas wil staan

Daarnaast zoekt de scholengroep ook opvoeders, kinderverzorgers, administratief medewerkers, leerlingbegeleiders, paramedici en mensen die ambitie hebben om als middenkader en directie te fungeren.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA) “Er zijn heel wat carrièremogelijkheden in de onderwijssector. Het gaat echt niet enkel over leerkrachten. Met deze jobbeurs laten we alle werkzoekenden op een laagdrempelige manier proeven van alle jobmogelijkheden binnen de scholengroep.”

“De sleutel tot de toekomst ligt in de handen van gepassioneerde onderwijsprofessionals. We zoeken heel wat gemotiveerde nieuwe medewerkers voor de onderwijssector en deze specifieke jobbeurs van de scholengroep is een ideale manier om geïnteresseerden aan te trekken”, stelt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann (Groen).

De jobbeurs vindt plaats op donderdagavond 29 februari van 17 tot 20 uur in de eventzaal van KV Oostende. Parkeren is mogelijk op de Sea’Rena parking via de Northlaan. De scholenbeurs voor leerlingen die volgend jaar naar het secundair onderwijs gaan, vindt plaats op vrijdag 1 maart van 15 tot 19 uur en zaterdag 2 maart van 10 tot 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier