Meer dan 90 kinderen strijden om de titel van beste stokpaardrijder in Staden: “In Finland is het al een officiële sport”

De kinderen genoten van de oefeningen in het zonnetje. © JC
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

In Westrozebeke vond zondag het tweede Groot-Stadense kampioenschap stokpaardrijden plaats. Aanleiding was het schoolfeest van kleuterschool De Loopbrug.

De ouderverenigingen van Groot-Staden organiseerden in juni 2023 het eerste Stadens kampioenschap stokpaardrijden. Dat was toen ter gelegenheid van Camping Eugène, een kampeeravond met tal van activiteiten voor kleuters en leerlingen uit de lagere scholen.

“Dat kampioenschap bleek een succes”, weet Wouter Van Vooren van Camping Eugène. “De ouderraad van de Westrozebeekse kleuterschool De Loopbrug vroeg ons daarop of ze het tweede kampioenschap stokpaardrijden mochten organiseren ter gelegenheid van hun schoolfeest.”

90 deelnemers

“Ook de tweede editie werd een succes”, weet Annelies Kindt van De Kleutervrienden. “Ongeveer 90 kindjes uit vijf klassen namen deel aan het kampioenschap. Per klas waren er telkens drie winnaars.”

“Bij stokpaardrijden houdt de ruiter een stokpaard tussen de benen terwijl hij oefeningen uitvoert”, vertelt Wouter Van Vooren. “Er zijn verschillende disciplines zoals dressuur, springen, cross en western. In Finland is stokpaardrijden een officiële sport. Sinds 2021 wordt er ook een Belgisch kampioenschap ingericht. Het eerste wereldkampioenschap stokpaardrijden vond in augustus 2022 in het Belgische Geraardsbergen plaats”.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier