Leerlingen De Keiwijzer kweken en verzorgen duiven: “Zeker nog interesse voor de duivensport”
Eerstegraadsschool De Keiwijzer uit Poperinge bracht onlangs een bezoek aan het bedrijf Decrock-Granen Bonduelle langs de Ouderdomseweg in Poperinge. In De Keiwijzer werd onlangs begonnen met het kweken, verzorgen en trainen van postduiven om wedstrijden mee te vliegen. De leerlingen van het tweede middelbaar plant, dier en milieu uit De Keiwijzer werden wegwijs gemaakt bij Decrock-Granen Bonduelle in de wereld van kwaliteitsvolle mengsels voor raceduiven.
“Leraars en leerlingen van het twee middelbaar, van de opleiding plant dier en milieu, uit De Keiwijzer in Poperinge zijn onlangs op bezoek gekomen”, klinkt het bij Decrock-Granen Bonduelle. “Ze wilden eens in het echt zien hoe we nu eigenlijk duivenmengelingen maken. Sinds dit jaar zijn de leraars Ben Vandelanotte en Bert Claeys gestart met het houden en het spelen met de duiven op school zodat de leerlingen kennis kunnen maken met de duivensport.”
“Sinds dit schooljaar zijn we inderdaad begonnen met het kweken, verzorgen en trainen van postduiven om wedstrijden mee te vliegen. Alles zit nog in een pril begin bij ons op school, maar we merken dat de interesse van de leerlingen er zeker is en zijn steeds benieuwd naar hoe de duiven presteren”, zegt leerkracht Ben Vandelannoote.
“Ook bij duiven is een goed en strak dieet erg belangrijk om te presteren”
“Zoals bij alles in de sportwereld is een goed en strak dieet erg belangrijk om te presteren. Daarom bezochten de leerlingen van het tweede jaar plant, dier en milieu Decrock-Granen Bonduelle die bekend staat voor zijn kwaliteitsvolle mengsels voor raceduiven. Zo konden de leerlingen zien hoe alles in zijn werk gaat van graan tot duif en hoe gepassioneerd de firma bezig is om prachtige producten te leveren op maat en eisen van de klant.”
“Via de Poperingse duivenmelkers hoorden de leraars dat wij bij Decrock-Granen Bonduelle gespecialiseerd zijn in verschillende soorten duivenmengelingen en alle toebehoren.”
Mengelingen
“Op die manier konden alle leerlingen zien waar de losse granen gelost en gestockeerd worden om dan verwerkt te worden in meer dan 30 verschillende soorten duivenvoeders. Bij ons hebben we ze laten zien hoe er van meerdere enkelvoudige granen een mengeling wordt gemaakt en machinaal verpakt wordt. We hebben de rondleiding afgesloten met een hapje en een drankje.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier