Opnieuw protest tegen ontslag van schooldirecteur in Mesen

Vele ouders wandelden mee met hun kinderen. © EF
Redactie KW

Zaterdagnamiddag verzamelden ruim honderdvijftig kinderen en ouders in Mesen voor een tweede stille mars. De mars is een vreedzaam protest tegen het omstreden ontslag van de directeur van de plaatselijke school.

De mars trok door het centrum van de stad. De deelnemers droegen zwarte kleding en ballonnen mee als symbool van rouw en ontevredenheid. De stoet eindigde in CC ’t Oud Schooltje, waar het oudercomité een plaatsvervangend schoolfeest organiseerde maar dan zonder dansjes van de kinderen.

Bedoeling van het oudercomité was om de ouders en kinderen samen te brengen en hen toch een leuke namiddag te geven. Er waren spelletjes voor de kinderen, braadworsten en een streekbiertje voor de ouders. Ook directeur David Breyne was er aanwezig.

Nieuwe school

Het schoolbestuur van VBS De Kleine Ster in Mesen stuurde directeur David Breyne vorige week de laan uit, maar die legt zich er niet bij neer en dreigt een nieuwe school op te richten. Net als vele ouders vreest ook burgemeester Sandy Evrard (MLM) voor het voortbestaan van de school. “Als er geen oplossing is, dan ziet het er slecht uit voor de school en dat wil ik koste wat kost vermijden”, sprak hij zich al uit.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier