Drie Vlaamse onderwijsinstellingen, waaronder het Maritiem Instituut Mercator in Oostende, lanceren vanaf volgend schooljaar een nieuwe maritieme opleiding.
Volgens het samenwerkingsproject van de maritieme sector Areyouwaterproof zullen de extra keuzemogelijkheden ervoor zorgen dat afgestudeerden meer toekomstmogelijkheden krijgen in de maritieme sector.
Beroepsrichting
Het gaat om twee opleidingen in het secundair onderwijs en één in het hoger onderwijs. De Scheepvaartschool in Antwerpen lanceert de opleiding Binnenvaarttechnieken in het technisch onderwijs.
Het Maritiem Instituut Mercator in Oostende lanceert de beroepsrichting Zeevaart. Aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen wordt de bachelor Scheepswerktuigkunde opgewaardeerd naar een vierjarige opleiding, met drie jaar voor de bachelor en één masterjaar.
🗣 Vanaf 1 september zal het Maritiem Instituut Mercator de onderstaande opleidingen aanbieden voor diegenen die…
Geplaatst door BTB-ABVV Maritieme Sectoren op Maandag 19 april 2021
De toevoegingen zorgen voor meer keuzemogelijkheden voor studenten die geïnteresseerd zijn in de maritieme sector. Zo was de opleiding Binnenvaart tot op heden enkel een beroepsrichting. Er wordt extra ingezet op duaal leren met een zevende jaar. Het masterjaar Scheepswerktuigkunde zal studenten beter voorbereiden op de noden van de maritieme sector.
“Er is wereldwijd vraag naar maritiem geschoold personeel”, zegt Katty Cypers, coördinator van Areyouwaterproof . “De maritieme werkgevers, zoals het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, De Vlaamse Waterweg, Defensie de baggerbedrijven DEME en Jan de Nul en het Zeevissersfonds bieden een waaier aan mogelijkheden aan. We zijn er ons wel van bewust dat heel wat bedrijven vooral op zoek zijn naar technische profielen.”
Aan de drie onderwijsinstellingen die nieuwe maritieme opleidingen aanbieden, studeren op dit moment 683 studenten. 423 daarvan zitten op de Hogere Zeevaartschool.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier