Leerling Barnum Roeselare test positief op coronavirus

Redactie KW

Op zaterdag 6 juni kreeg de directie van Barnum in Roeselare de melding binnen dat een leerling van de bubbel 4 LA4 Grieks-Latijn 4-5 positief getest werd op het COVID-19-virus. De directie en de preventie-adviseur van Barnum beslisten samen met de CLB-arts om de lessen van deze klasbubbel dinsdag 9 juni niet te laten plaatsvinden.

Op zaterdag 6 juni kreeg de directie van Barnum in Roeselare de melding binnen dat een leerling van de klasbubbel 4 LA4 Grieks-Latijn 4-5 positief getest werd op het COVID-19-virus. Daarop zaten de directie, de preventie-adviseur en de CLB-arts samen om knopen door te haken. Directeur Serge Verlinde verstuurde een brief naar alle ouders met een woordje uitleg.

Lessen hervat op dinsdag 16 juni

“Gezien de leerlingen les hebben gevolgd in een aparte bubbel waarbij de banken ook op anderhalve meter van elkaar zijn geplaatst mogen we het risico op een bijkomende besmetting als laag beschouwen“, staat in de brief van directeur Serge Verlinde te lezen. “Wij wensen echter geen risico te nemen en hebben beslist om de lessen op school van de vermelde klasbubbel op dinsdag 9 juni niet te laten plaatvinden. Voor de leerlingen en de leerkrachten biedt dit ook de nodige geruststelling. Op dinsdag 16 juni kunnen de lessen voor die leerlingen hervat worden op voorwaarde dat ze geen symptomen (hoesten, koorts, kortademigheid, grieperigheid…) ervaren of zich ziek voelen.”

“Door het creëren van bubbels, het houden van de nodige afstand, het verzorgen van de handhygiëne, het dragen van mondmaskers en het respecteren van alle flankerende veiligheidsmaatregelen (circulatieplan, frequente poetsbeurten) werd ons verzekerd dat we de lessen voor alle overige leerlingen op een geruststellende manier mogen laten plaatsvinden zoals voorzien. Tegelijkertijd illustreert deze besmetting dat we er samen verder alles moeten aan doen om de veiligheidsmaatregelen goed op te volgen en waakzaam te blijven”, aldus de directeur.

(SBR – foto SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.