Hondenschool van La Terra+ in Beernem is groot succes: “De vraag stijgt en daar zijn we fier op”

Zaakvoerders Joeri Dobbelaere en Inge Lataire. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Twee jaar na de opening van het gloednieuwe gebouw van La Terra+ in Beernem, de nieuwe naam van het voormalige Tuin en Dier Lataire, zet het bedrijf ook de hondenschool in de kijker. Die bestaat al langer en is een succes, maar nu pas maakt La Terra+ de werking bekend bij het grote publiek.

De hondenschool van La Terra+ bestaat al tien jaar. “De voorbije jaren was onze hondenschool vooral bekend via mond-tot-mondreclame”, zegt Inge Lataire van La Terra+. “Onze trainingen zijn een succes en daar zijn we fier op. We willen iedereen de kans geven zijn hond bij ons op te leiden. De vraag daarnaar stijgt. Vaak kopen klanten hier producten voor hun dieren, waardoor we hen tegelijk kunnen laten kennismaken met onze hondenschool. Dat is eigenlijk een vorm van kruisbestuiving.”

Privé- en groepslessen

De trainingen vinden plaats op een hondenweide achter de zaak. “We bieden zowel privé- als groepslessen aan met maximaal 5 honden en dat maakt het uniek. Bovendien is er veel diversiteit in de honden die we kunnen trainen. We geven een eerste aanzet aan baasjes om hun hond op te voeden, maar daarnaast geven we ook tips om een puppy makkelijk zindelijk te maken. Verder gaan we ook aan de slag met honden die een specifieke problematiek hebben. Honden die bijvoorbeeld veel blaffen of honden met angsten. Onze trainers gaan dan gericht op zoek naar een methode om nieuwe gewoontes aan te leren”, gaat Inge verder.

De privélessen gaan door op woensdag, zaterdag en zondag, de groepslessen op woensdag en zaterdag. Daarnaast kunnen baasjes het terrein ook alleen afhuren. “Dat is bijvoorbeeld handig voor mensen die op een appartement wonen en hun hond dus niet in de tuin kunnen laten spelen. Hier kunnen zowel hond als baasje zich naar hartenlust uitleven. Of je kan de hondenweide afhuren om samen met jouw hond te trainen, we stellen ook ons materiaal ter beschikking”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier