Bomboclat brengt fruit én duurzaamheidsboodschap naar Campus Maerlant

“Deze schenking zorgt niet alleen voor een gezonde start van het nieuwe schooljaar, het is ook een tastbaar voorbeeld van hoe duurzaamheid in de praktijk kan worden gebracht”, klinkt het. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In het Maerlant Atheneum in Blankenberge werd het nieuwe schooljaar gezond ingezet, met dank aan het Bomboclat Festival: de school ging met de organisatie een unieke samenwerking aan.

Bomboclat en het Maerlant Atheneum delen een sterke toewijding aan duurzaamheid, en die gezamenlijke visie resulteerde nu in een innovatieve samenwerking die een ‘no waste’-beleid centraal stelt. De organisatoren achter het festival schonken bij de start van het nieuwe schooljaar vers fruit; een initiatief dat de inzet van beide partijen onderstreept om verspilling te verminderen en jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Bomboclat Festival, dat bekend staat om zijn kleurrijke viering van de Caribische cultuur, heeft immers al een sterke reputatie opgebouwd als voorloper op het gebied van duurzaamheid. Van herbruikbare bekers tot recyclingstations, Bomboclat zet de standaard voor duurzame festivals.

Maar ook het Maerlant Atheneum zette onder leiding van directeur Jurgen Balbaert al talloze projecten op die gericht zijn op duurzaamheid, milieu-educatie en gezondheid. Door jongeren bewust te maken van hun impact op de wereld om hen heen, streeft de school ernaar om een nieuwe generatie verantwoordelijke burgers te vormen. De samenwerking tussen Bomboclat en Maerlant Atheneum Blankenberge is bovendien meer dan een symbolische geste. “Het is een krachtig voorbeeld van hoe verschillende sectoren elkaar kunnen versterken in de strijd voor een duurzamere toekomst. Door ons festival te verbinden aan het onderwijs, willen we jongeren niet alleen laten genieten van cultuur, maar hen ook inspireren om bewust om te gaan met hun omgeving en hun gezondheid. Ons festival past ook volledig in hun leefwereld”, aldus Wannes Loosveldt van Bomboclat. Het fruit werd op de Maerlantcampus in dank aangenomen. “Deze schenking zorgt niet alleen voor een gezonde start van het nieuwe schooljaar, het is ook een tastbaar voorbeeld van hoe duurzaamheid in de praktijk kan worden gebracht”, voegt Jurgen Balbaert toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier