Het schoolrestaurant De Brug heeft een Gault & Millau Award gewonnen (zie onze krant van vorige week), maar er is onrechtstreeks nog een tweede Torhoutse laureaat. Ook IT-specialist Bert Seurynck (41) uit de Heidestraat mag een Gault & Millau-pluim op zijn hoed steken via een zaak uit Kuurne.
Concreet gaat het om de grote horecagroep Huis Van Wonterghem met feestzalen en catering. Dat bedrijf mocht de Gault & Millau Event Catering Innovation Award in ontvangst nemen voor zijn unieke systeem van afhaalcatering, waarbij er tot voor 2.000 particuliere personen gerechten geleverd kunnen worden, die dan nog eens uit meerdere onderdelen bestaan. Dat systeem werd vanaf 2018 door Bert Seurynck bedacht en verder verfijnd. Gault & Millau looft het gebruiksgemak waarmee de klanten online volledig à la carte hun menu zelf kunnen samenstellen uit een heel ruime keuze van gerechten.
Bert heeft zo’n 15 jaar als IT-verantwoordelijke voor het Huis Van Wonterghem in Kuurne gewerkt, maar is sinds enkel jaren van job veranderd. Hij is nu IT’er bij het kunststofproductiebedrijf Paneltim in Lichtervelde. Daarnaast heeft hij in bijberoep zijn eigen zelfstandige zaakje BSCIT, gespecialiseerd in IT-consultancy.
Zelfstandige zaak
Bert is getrouwd met Stephanie Degrande (40) en heeft twee kinderen, Daniëlle (13) en Henri (10). Hij is van opleiding bachelor ICT.
“Ik onderhoud nog altijd nauwe contacten met het Huis Van Wonterghem”, zegt hij. “Ik beschouw dat online cateringsysteem zo’n beetje als mijn kindje. Dat de horecagroep er nu mee in de prijzen valt, doet me uiteraard plezier. Ik blijf het trouwens ondersteunen als ik daarom gevraagd word. De groep wordt momenteel geleid door Gregory Van Wonterghem. Hij is de derde generatie van het bloeiende familiebedrijf.”
Mocht Bert de mogelijkheid zien om fulltime met zijn zelfstandige zaak BSCIT bezig te zijn, dan zou hij geen neen zeggen. Maar voorlopig vindt hij er de tijd nog niet rijp voor. “Alles wat IT betreft, boeit me mateloos”, zegt hij. “Het programmeren is mijn ding. Bij het schrijven van het cateringsysteem voor Van Wonterghem heb ik me enorm geamuseerd. De basis hebben we almaar verbeterd en nu staat het op punt. Met de award tot gevolg.” (JS)
Info: www.bscit.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier