Het aanbod van KATZ, de Kunstacademie van Torhout en Zedelgem, blijft groeien. Vanaf september zijn er nieuwe lessenreeksen voorzien in de domeinen Muziek, Dans en Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Directeur Leen Langenbick en schepen van Onderwijs Lieselotte Denolf zijn daar blij mee.
Volwassenen die al ervaring hebben met beeldende kunsten kunnen zich inschrijven in de vierde graad voor het vak Beeld en Media. In die lessen is er ruimte om eigen projecten op een zelfstandige manier uit te werken onder de begeleiding van een ervaren leraar. De cursisten kunnen zich verdiepen in verschillende technieken, zoals tekenen, keramiek, schilderen, grafiek en audiovisuele kunst. Wie hier geen of weinig ervaring mee heeft, kiest voor de derde graad. Die lessen Beeldende en Audiovisuele Kunsten voor volwassenen hebben plaats op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagnamiddag.
“Een aantal jaar geleden voegden we het domein Beeld toe aan het aanbod van de Kunstacademie”, zegt schepen Denolf. “Dat was het ontbrekende stukje van de puzzel. Het nieuwe domein kende een vliegende start, iets wat we vooraf nooit hadden durven dromen. We serveren in Beeld nu een compleet aanbod, waarmee we onze inwoners op een heel mooie vorming kunnen vergasten.”
Dans en folkmuziek
Ook de domeinen Dans en Muziek pakken met nieuwigheden uit. Jongeren die de vierde graad Dans afgerond hebben, kunnen voortaan doorstromen naar de specialisatiegraad. Op die manier krijgen ze de kans om hun dansopleiding te verlengen met twee jaar klassiek ballet en hedendaagse dans. KATZ biedt hiermee een volwaardige dansopleiding, waarbij je van in de kleuterklas tot je 20ste onafgebroken wekelijks naar de les kunt komen.
En dan is er de folkmuziek, die al een tijdje helemaal ingeburgerd is in KATZ. Je kon al doedelzak of diatonische accordeon leren en nu is het ook mogelijk om je in te schrijven voor tin whistle, folkviool en nyckelharpa. “De tin whistle is een eenvoudige Ierse fluit met zes gaatjes”, legt directeur Leen Langenbick uit. “De nyckelharpa of toetsharp is dan weer een strijkinstrument uit Zweden dat lijkt op een viool. Je moet de snaren echter niet indrukken met je vingers, maar met toetsen die op de snaren bevestigd zijn. Voorts kun je naast klassieke viool tevens folkviool en jazzviool volgen. Alweer extra aanbod!”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier