Olivier Fourier volgt Lieselotte Debackere op in gemeenteraad Jabbeke

Lieselotte Debackere (Groen) verlaat de gemeenteraad van Jabbeke. De liefde brengt haar naar Roeselare waar ze na enige tijd vast van plan is de groene gedachte daar verder te verspreiden. Gewezen jeugdraadvoorzitter Olivier Fourier volgt haar op.

Olivier Fourier. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Olivier Fourier. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe

“Lieselotte’s stokpaardje was de ruimtelijke ordening in Jabbeke. Lieselotte is een fervente loopster. Daardoor kende ze als geen ander de pijnpunten die je als zwakke weggebruiker kunt tegenkomen in onze gemeente”, zegt Peter-Jan Hallemeersch van Groen. “Dat het niet enkel bij woorden bleef, demonstreerde Lieselotte volop met de online petitie die ze opstartte in het kader van het bouwproject rond hoeve Rogiers in Varsenare. Daarmee bereikte ze 400 mensen die onze keuze voor een gemeentelijk park ondersteunden. Een park dat hopelijk binnenkort gerealiseerd zal worden.”

Lieselotte wordt opgevolgd door Olivier Fourier, die als derde opvolger een uitgelezen kans krijgt. Olivier is een 26-jarige kok uit de Zandstraat in Varsenare. “Mijn bekommernis is vooral het jeugdbeleid in Jabbeke. Er is wel steun voor de jeugdbewegingen, maar de niet-georganiseerde jeugd blijft in de kou staan.”

(PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.