Oldtimerclub houdt herdenkingsrit voor ‘Stoere Wout’: “Hij kreeg de kans niet om zijn vleugels uit te spreiden, nu nemen we hem symbolisch mee”

De deelnemers aan de herdenkingsrit bliezen zondagmorgen verzamelen bij Audi Raes Brugge. © CGRA
Redactie KW

Een vijftigtal leden van The Oldies Car Club, een oldtimerclub opgericht in de jaren ’80 en met een clublokaal in Oostkamp, nam vandaag – zondag – deel aan een rit die georganiseerd werd om de herinnering levendig te houden aan Wout Van Massenhove. Deze 12-jarige jongen uit Bekegem verloor op 29 juni 2023 zijn moedige strijd tegen kanker.

“Maandelijks wordt er een rit georganiseerd door één of meerdere leden. Deze maand was het onze beurt en we dachten er meteen aan om een herdenkingsrit te organiseren met als naam ‘De Stoere Wout rit’”, vertelt Martine Decorte, die samen met Freddy Vlaeminck, Rita Vandecasteele en Patrick Boone voor de organisatie instond.

“Wout kreeg zelf niet de kans om zijn vleugels uit te spreiden. Met deze herdenkingsrit nemen we hem symbolisch mee”, zegt Freddy Vlaeminck.

“De ouders zijn heel blij met ons initiatief”, aldus Rita Vandecasteele, die buschauffeur is en in die hoedanigheid Wout heel goed gekend heeft.

Opbrengst naar Kom op tegen Kanker

Er werd zondagmorgen verzamelen geblazen bij Audi Raes Brugge, waar de deelnemers een ontbijt kregen voorgeschoteld en ook een sticker konden kopen. “Sabrina Willaert en Dries Van Massenhove, de ouders van Wout, zijn er bij de start niet bij, omdat hondenclub De Snuffel uit Oudenburg, waar ze lid van zijn, eveneens vandaag een benefietwandeling organiseert ten voordele van de vzw Kinderkankerfonds”, aldus Martine Decorte.

“Een eerste stop is voorzien aan de Vrije Basisschool Eernegem-Bekegem, waar er een notenboom geplant werd die de naam ‘Stoere Wout’ kreeg. Ook de mama van Wout zal er dan aanwezig zijn.”

“Bij de terugrit houden we halt in estaminet Leegland in Zuienkerke, en daarna gaan we nog naar restaurant Lagaar in Zeebrugge. De opbrengst van deze herdenkingsrit gaat integraal naar Kom op tegen Kanker via ‘Team Steve loopt tegen kanker’”, geeft Martine nog mee. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier