Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op

Ann-Sophie Verbeke, Maxiem Vanhee en initiatiefnemer Maxim Vandenbulcke van zomerbar Il Castillo. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Deerlijk is met Il Castello in de Kleine Brandstraat en nieuwe zomerbar rijker. Initiatiefnemer is Maxim Vandenbulcke van bistro-taverne-tearoom ‘t Gaverkasteel. Het hele concept kreeg een Italiaans kleedje aangemeten.

Maxim Vandenbulcke runt al een viertal jaar ‘t Gaverkasteel op het gemeentelijk Gaverdomein in de Vercruysse de Solartstraat. Hij gaf de zaak een nieuw elan en bouwde de site om tot een toffe ontmoetingsplaats voor jong en minder jong. Na een testcase met een winterbar kwam er naast het vaste restaurantgedeelte nog een nieuwe ruimte Bar Astère bij zodat de dynamische horecabaas en zijn partner Ann-Sophie zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintermaanden een capaciteit van 120 gasten kunnen verzekeren.

Bewuste locatie

“In mijn zoektocht naar een tent voor mijn terras kwamen we via via bij Nude aan het Casinoplein in Kortrijk terecht. De tent werd aangekocht en het leek ons wel plezant en tegelijk uitdagend om er ook iets mee aan te vangen tijdens de zomer. Een zot idee of niet, het plan is blijven nazinderen en heeft uiteindelijk concrete vorm gekregen. De locatie in de Kleine Brandstraat op de grens met Zwevegem en Stasegem is heel bewust gekozen. Een eindje uit het centrum om niet in concurrentie te treden met bestaande horecazaken.”

“Met Il Castello, ‘het kasteel’, gaan we volledig de Italiaanse toer op. Op het 5.000 vierkante meter grote terrein kwam er een grote tent, die plaats kan bieden aan enkele honderden gasten. Er staat een pizza-oven waar we zes variëteiten zullen klaarmaken. Verder verschillende sharinggerechtjes, Italiaanse wijnen en een toets van de beste Belgische zaken.”

“We verhuren Vespa’s en voorzien 12 springkastelen voor het jonge volkje. Verder zijn er dartsborden, een petanqueveld en een kubbspel. Er is een parking voor een 60-tal wagens. Het was pittig om alles tijdig klaar te krijgen. Alles werd gerealiseerd in samenwerking met lokale mensen.”

Openingsuren

“Met Ann-Sophie ben ik er zeker van dat alles hier op wieltjes zal verlopen. Mijn vaste kok Maxiem Vanhee zal de catering verzorgen. Zelf blijf ik de goede gang van zaken garanderen in ‘t Gaverkasteel. Onze pop-up is er tot 1 september om niet in het vaarwater te zitten van de fancyfair van Scouting Deerlijk. Il Castello is open op woensdag vanaf 14 uur, donderdag vanaf 16 uur, vrijdag vanaf 15 uur, zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 10 uur. Sluiten doen we altijd om 23 uur.”