Nieuwe WZC Bloemenhof in Oudenburg bijna volzet

Eerste bewoner André Margodt kreeg de eer om het openingslint door te knippen. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Nadat op maandag 4 september 2023 het nieuwe woonzorgcentrum zijn eerste bewoners – André Margodt stapte als eerste zijn kamer binnen – mocht verwelkomen en toen een opendeur hield, is Bloemenhof vandaag bijna volzet.

Vrijdag 16 februari vond de officiële opening van WZC Bloemenhof, in aanwezigheid van de meeste bewoners, personeel, de CEO van het overkoepelende Korian en burgemeester en schepenen van Oudenburg.

Directeur Dieter Claus glunderde bij zijn welkomwoord. “Ons woonzorgcentrum is vandaag bijna volzet, er zijn nog een vijftal kamers van de 68 vrij.”

Topteam

Van de bewoners is een 70 procent Oudenburgenaar. Ook het personeel woont ofwel in deze stad of in een straal van maximum tien kilometer. “We hebben een topteam van 40 personeelsleden en iedereen zet haar of zijn beste beentje in om het onze residenten geheel naar hun zin te maken”, prijst de directeur zijn team.

“Dat we momenteel zo goed als volzet zijn, bewijst dat er hier nood was aan dergelijke voorzieningen”, weet Dieter Claus.

Korian startte twee jaar geleden met de bouw van Bloemenhof. De woonzorgkoepel investeerde hiervoor 11 miljoen euro. Het woonzorgcentrum bestaat uit eenpersoonskamers en enkele koppelkamers, verspreid over drie verdiepingen en allemaal voorzien van een ruime eigen badkamer. De bewoners kunnen gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals een kapsalon, een pedicureruimte en een cafetaria die dagelijks open is voor hapjes en gezellige momenten. Er is een mooie binnentuin en terras waar het heerlijk vertoeven is.

Dagprijs

Het welzijn van de bewoners staat er centraal. Daarbij besteedt Bloemenhof speciale aandacht aan mensen met dementie, die op een aparte afdeling verblijven. De dagprijs voor een eenpersoonskamer bedraagt 79 euro. De drie koppelkamers kosten 63 euro per persoon. Deze prijzen zijn inclusief alle voorzieningen, behalve de kosten voor de kapper, pedicure, dokter en medicatie. (LIN)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier