Nieuwe Vespaclub in Koksijde wil Vespisti-familie samenbrengen

Voorzitter Pieter Brys (links) en bestuurder Frederik Larcin. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Voorzitter Pieter Brys (links) en bestuurder Frederik Larcin. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Redactie KW

Koksijdenaar Pieter Brys (42) droomde er al lang van om in eigen regio een Vespaclub te starten om er met een ‘Vespafamilie’ af en toe samen opuit te kunnen trekken. Tijdens de coronaperiode kreeg hij wat meer tijd om zijn idee uit te werken en het resultaat overtrof zijn stoutste verwachtingen.

Koksijdenaar Pieter Brys kocht zo’n 20 jaar geleden zijn eerste Vespa en toerde er mee rond met zijn vrienden. “Zo’n Vespa-oldtimer heeft een unieke charme, maar eigenlijk moet je er zelf kunnen aan sleutelen”, vindt Pieter. “Ik ontdekte een dealer in Limburg die oude Vespa’s uit Italië importeerde en zo leer je ook meer ‘Vespisten’ kennen die dezelfde passie delen. Ik stelde vast dat er in mijn eigen regio wel heel wat liefhebbers zijn, maar een club was er niet… Dus heb ik de knoop doorgehakt en beslist om de Vespaclub Koksijde op te richten. Daarvoor kreeg ik meteen de steun van mijn Vespavrienden Frederik Larcin (49), Johan Desmadryl (58) en Stijn Gherardts (39). We startten met een gloednieuwe website en kondigden de geboorte van Vespaclub Koksijde aan op de sociale media. Frederik stelt een lokaal ter beschikking als clubhuis, in de Sint-Idesbaldusstraat 23 in Veurne.”

Al bijna 30 leden

De kersverse club hoopte om in 2021 een 25-tal leden bij elkaar te krijgen zodat ze in 2022 zouden kunnen aansluiten bij de Belgische Federatie van Vespaclub België (VCB), maar buiten alle verwachtingen stroomden de inschrijvingen vlotjes binnen en telt de Koksijdse Vespafamilie nu al bijna 30 leden. “ Het jongste lid is 26, het oudste is 71. Voorwaarde om lid te worden, is dat je binnen een straal van 20 km woont. We hadden al een activiteitenkalender samengesteld, maar de coronapandemie heeft natuurlijk stokken in onze Vespawielen gestoken.”

We hopen vanaf maart toch met onze eerste ritten te kunnen starten

“Het idee was om 6 tot 8 ritten te organiseren, telkens op zondag, en om in februari een kennismakingsmoment te houden. Zo wilden we elke laatste zondag van de maand afspreken voor onze ‘Vespa Matinée’, een aperitiefritje in de streek, met vertrek aan ons clubhuis La Scaligera om dan naar een zaak in de buurt te rijden voor een aperitiefje. We willen vooral een samenhorigheidsgevoel creëren binnen onze Vespafamilie en er samen opuit trekken en onze regio verkennen. Onze streek is hier uitermate geschikt voor, en we willen graag samenwerken met de toeristische diensten. Ondanks de onzekere coronatijden willen we positief vooruitkijken en hopen we vanaf maart 2021 toch onze eerste ritten te kunnen starten. Misschien moeten we dan nog in kleine groepjes beperkt tot vier personen rijden, maar dat zien we dan wel. We hebben zelfs al plannen om eind 2021 een kersttoer op poten te zetten om een goed doel te sponsoren.”

Gratis lidmaatschap

“Het streefdoel van onze club is om een ‘Vespisti-familie’ bij elkaar te brengen met zo’n 35 leden, gelijkgestemde zielen met een passie voor Vespa-oldtimers. Omdat al heel wat Vesparijders uit de streek onze club het vertrouwen hebben geschonken, heeft het bestuur beslist dat, van zodra er 35 betalende leden zijn, het lidmaatschap bij Vespaclub België automatisch gratis inbegrepen is in het lidmaatschap van 20 euro. We wachten dus niet tot 2022, maar willen al onmiddellijk ons engagement tonen en ons aansluiten bij Vespaclub België. Een leuk kerstcadeau om dit bizarre jaar 2020 mee af te sluiten!” (Myriam Van den Putte)

Lid worden van Vespaclub Koksijde kan via de website https://www.vespaclubkoksijde.be/lid-worden

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.