Nieuwe jeugdlokalen in Kleit officieel geopend: “Binnenkort komt er ook nog een onthaastingszone”

De Kleitse verenigingen kregen een rondleiding in de nieuwbouw. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

De nieuwe jeugdlokalen in deelgemeente Kleit zijn klaar en werden officieel geopend. In de moderne nieuwbouw bevinden zich tien lokalen. “Voor de start van de werken gingen we uitgebreid in overleg met de lokale jeugdbeweging. Op die manier kwamen we tot een mooi ontwerp en een prachtig resultaat”, zegt onafhankelijk schepen van Jeugd Peter T. Van Hecke. “We zijn dan ook blij dat we de Kleitse verenigingen konden ontvangen voor een feestelijke rondleiding in het gebouw en hen symbolisch de sleutel konden overhandigen”, klinkt het enthousiast.

De jeugdlokalen in Kleit bevonden zich op twee verschillende locaties: boven kinderopvang Ukkie Pukkie en aan de achterzijde van Sporthal De Berken. Beide locaties waren verouderd en te klein voor de huidige werking. “Voor de veiligheid en het comfort van de Kleitse jeugdbeweging, vonden we het belangrijk om de jeugdlokalen naar één locatie te brengen”, vertelt burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V).

Groenblauwe parel

“Na een grondige analyse en uitgebreid overleg met de jeugdbeweging, beslisten we om de nieuwbouw te voorzien achter de sporthal. Het gebouw heeft een directe verbinding met het gras- en speelpleintje en bestaat uit 10 lokalen. Daarnaast beschikt het pand ook over een binnen- en buitenberging, een keuken en toiletten. Het gebouw zal voornamelijk gebruikt worden door de Kleitse jeugdbeweging en de gemeentelijke speelpleinwerking”, klinkt het.

“Daarnaast zullen we het huidige terrein achter sporthal De Berken en het terrein ten zuiden van het speelpleintje (2.700 vierkante meter) omtoveren tot één grote onthaastingszone, een echte groenblauwe parel. Het huidige (speel)terrein zullen we deels ontharden en opfrissen met meer groene rustplekjes. Het stuk weiland zullen we groen inrichten met heel wat ruimte voor water. Zowel de jeugdvereniging als buurtbewoners zullen kunnen genieten van dit prachtige stukje natuur”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier