Nieuwbouw AZ Zeno feestelijk ingehuldigd

Redactie KW

In aanwezigheid van minister Crevits en minister Vandeurzen werd donderdagavond het gloednieuwe AZ Zeno officieel ingehuldigd.

De nieuwbouwcampus ziet er uit als een zwevende wolk boven het landschap. Maar het gebouw is veel meer dan een architecturaal pareltje. In de eerste plaats werd het ontworpen om maximaal tegemoet te komen aan het comfort van de patiënt en de medewerker. De groene healing environment, buitenlicht en lucht in alle ruimtes, het gebruik van duurzame en warme materialen…het zijn slechts enkele troeven van het unieke gebouw ontworpen door de architectenbureaus Boeckx-Aaprog-Buro II&ArchI+I. Het nieuwbouwproject kostte 200 miljoen euro.

Het nieuwe AZ Ziekenhuis zal bij ingebruikname in maart 320 bedden tellen. AZ Zeno campus Knokke-Heist verhuist dan volledig, AZ Zeno Blankenberge gedeeltelijk. AZ Zeno is hiermee de grootste werkgever uit de streek met meer dan 800 personeelsleden en meer dan 100 artsen.

Wie benieuwd is naar de bijzonder architectuur kan de nieuwbouwcampus van AZ Zeno bezoeken op de Open Zeno dagen op zaterdag 2 en zondag 3 december tussen 10 en 17uur.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.