Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

Schepen van Economie Kathleen Duchi en zaakvoerder Niels Kinds. (foto LOO)
Redactie KW

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in bijberoep in 2023. Niels houdt van recreatief mountainbiken.

“Mijn grote liefde. Ik ben zelf een verwoed fietser en fiets zowat overal waar ik kan, in binnen- of buitenland, zelfs op reis. Ik ben avontuurlijk en sportief aangelegd en dat weerspiegelt zich in de merken die ik aanbied: dat zijn onder meer Salsa, Surly, Time en Bombtrack. Allemaal gekende merken die gespecialiseerd zijn in het avontuurlijke, maar ook het recreatieve mountainbiken en gravelracers en dus weten wat de klant wenst”, vertelt Niels, die niet alleen fietsen herstelt maar ook fietsen op maat maakt. “Het basisframe is er en die blijft hetzelfde, maar ik doe aanpassingen volgens de wensen van de koper. Ik werk met video-opnames om te zien wat de goede zithouding van de klant is en waar afmetingen, details of accessoires moeten aangepast worden.”

De nieuwe zaak kwam er met de steun van stad Harelbeke. “We ondersteunen al langer de lokale economie en doen dat via een subsidie. We helpen ook een geschikte locatie zoeken met de nodige afmetingen”, zegt schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V).

Drukke fietsroute

“De ligging van de zaak is ideaal langs de drukke fietsroute vlak langs de Leie en de Leieboorden en toch centraal gelegen in de stad”, aldus Niels, die ook een open atelier heeft. “De zaak is een grote lichtrijke open ruimte en daar wil ik voluit gebruik van maken. Iedereen mag zien hoe ik te werk ga. Ik ga trouwens ook enkele kaders en fietsen permanent tentoonstellen in de zaak of nieuwe zaken tentoonstellen. Het moet wel overzichtelijk blijven.” De nieuwe website wordt binnenkort actief. (PVH)

Info: www.longcutcycles.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier