Negende druivenpluk bij Vyncke in Harelbeke levert zo’n 4.000 kg druiven op

De wijn wordt gemaakt door Edward Six van wijngoed Monteberg. Samen met de CEO van WAAK, Tim Vannieuwenhuyse (uiterst rechts), en gedelegeerd bestuurder van Vyncke, Dieter Vyncke, uiterst links. Op de foto zien we ook nog het personeel van WAAK en van Vyncke. Zij waren de snoeiers van dienst. © LO
Redactie KW

Op het domein van het bedrijf Vyncke in Harelbeke vond voor de negende keer de jaarlijkse druivenpluk plaats.

De medewerkers van Vyncke plukten met hulp van het team van WAAK samen zo’n 4.000 kilo druiven. Van die druiven wordt zoals elk jaar wijn gemaakt op en door het domein Monteberg. Die wijn wordt later geserveerd op de evenementen binnen het bedrijf Vyncke. De oogst zal dit jaar goed zijn voor 1.000 kg Pinot meunier, 1.200 kg Pinot noir en 1.800 kg Chardonnay, in totaal dus ongeveer 4.000 kg. Dit zou zo’n 3.200 flessen mousserende wijn moeten opleveren. (LO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier