N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag

Op de nationale feestdag kregen verdienstelijke leden van de Nationale Strijdersbond van België, groepering Westkerke-Oudenburg-Roksem & Gistel, een ereteken tijdens een receptie na het Te Deum. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 21 juli, de nationale feestdag, kregen verdienstelijke leden van de Nationale Strijdersbond van België, groepering Westkerke-Oudenburg-Roksem & Gistel, een ereteken tijdens een receptie na het Te Deum.

Huidig voorzitter John Depauw, sedert 2001 in het bestuur, kreeg het zilveren erekruis met Roset voor 15 jaar toewijding. Voor secretaris Dirk Jonckheere, als 14 jaar lid, was er het zilveren erekruis met Roset en het erediploma van vaandeldrager. Erebestuurslid Fernand Verbrugge werd vereremerkt met het erekruis met Rozet. Bestuurslid Yvan Vandierendonck kreeg het erekruis met Rozet. Ook Luc Carpels en Hubert Degryse werden gehuldigd met het erekruis met Rozet en als jarenlange vaandeldragers. Ronny Vandenberghe en Ronny Margodt kregen eveneens het erekruis en het erediploma als vaandeldrager. Ook Johan Reynaert mocht het erediploma vaandeldrager in ontvangst nemen. Voor Emiel Vanloo en Johan Meuleman was er de herdenkingsmedaille 95 jaar NSB. Daniël Vanmullem en Johan Declerck ten slotte kregen de erkentelijkheidsmedaille. Voor de vereremerking waren enkele gehuldigden afwezig. (foto LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier