Muziek luistert Aarsele kermis op

Dirk Bekaert, Filip Popelier en Hubert Lanckriet. © gf
Redactie KW

Op vrijdag 5 november vindt de novemberkermis plaats in Aarsele. Het startschot wordt gegeven met een prijsuitreiking die opgeluisterd wordt door een Aarseels muzikaal duo.

De afgelopen weken stond de herdenking van de vliegramp in Aarsele in 1971 centraal. Daarbij hoorde een wandelzoektocht. “We kregen veel positieve reacties erop”, vertelt Hubert Lanckriet, een van de initiatiefnemers. “Onze tocht bracht de mensen tot op het punt waar het vliegtuig gevallen is. Het waren moeilijke vragen, maar er brachten 136 mensen een formulier binnen, daar zijn we erg tevreden mee.”

Op vrijdag 5 november is er de prijsuitreiking van de zoektocht, waarvoor stad Tielt een mooi prijzenpakket samenstelde en een receptie aanbiedt. “We zijn blij met de fijne samenwerking met stad Tielt, de archivaris heeft echt veel werk verzet om van de tentoonstelling rond de vliegramp iets prachtigs te maken. De prijzen worden overhandigd door schepen Grietje Goossens, het Davidsfonds schenkt boekenpakketten.”

Na de prijsuitreiking volgt er een muzikaal optreden. “Dan treden broer en zus Tim en Florence Vanquaethem aan, de kinderen van Ronny en Marianne van ’t Groenhuys. Florence heeft een prachtige stem en haar broer begeleidt haar op piano en synthesizer. Het evenement is gratis. We hopen zo weer iets extra te kunnen doen voor onze kermis.”

De prijsuitreiking in het oud-gemeentehuis begint om 19.30 uur, het optreden om 21 uur. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier